Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

30+ gránátalmás duplarózsakrém

Éjszakára!
Mennyiség: 30 g
Zsírfázis: 25 %
Emulgeátor: Plantemuls

A 30+ argánkrém éjszakai párja az anti aging olajok legjavával és a damaszkuszi rózsavíz kényeztetésével. Ha megengedhetjük magunknak a triplarózsa luxust, akkor adjunk hozzá egy csepp rózsa illóolajat. Ez a recept normál vagy száraz bőrre készült.


Hozzávalók:

Zsírfázis Vízfázis
I. fázis: II. fázis: III. fázis IV. fázis

2 g makadámia- olaj

1,5 g sárgabarack-magolaj

0,3 g cetilalkohol

1 g Plantemuls

1,5 g sheavaj

0,5 g gránátalmamagolaj

0,5 g vadrózsaolaj

0,2 g Solagum vagy csipetnyi xantán transzparens

1,5 g glicerin

1 késhegynyi hialuronsav

 20 g damaszkuszi rózsavíz

 

0,3 g E vitamin

5 csepp illóolaj

6 csepp Rokonsal tartósítószer

 

30+ gránátalmás duplarózsakrém

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A III. fázisból a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, majd adjuk hozzá a hialuronsavat és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a rózsavizet, és alaposan keverjük el.
  4. A II. fázis alapanyagai közül a shea vajat és a gélképzőt mérjük kis üvegtálkákba.
  5. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad. Ekkor vegyük le őket a tűzről, de a vízfürdőből még ne vegyük ki a poharakat.
  6. A zsírfázishoz adjuk hozzá a shea vajat és a kézi mixerrel teljes olvadásig keverjük. Ekkor vegyük ki a poharat a vízfürdőből, és lehetőleg gyorsan mérjük hozzá a két olajat (gránát és vadrózsa) a zsírfázishoz, majd keverjük el benne a gélképzőt is. Ha ekkor a zsírfázis kezd opálosodni, az azt jelenti, hogy túlhűlt, ekkor tegyük vissza a vízfürdőbe mindkét poharat, míg a zsírfázis nem lesz ismét teljesen átlátszó.
  7. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén és hab nélküli lesz. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
  8. Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  9. Az elkészült krémet (tubus)tégelybe töltjük és feliratozzuk.

 

Alkoholos tartósítás:

Tartósíthatjuk a krémünket Rokonsal helyett alkohollal vagy gyógynövénytinktúrával is. Ekkor az alkohol mennyiségét le kell vonnunk a víz mennyiségéből a következők szerint:

50 %-os alkohol esetén: 5 g alkohol és 17 g víz szükséges.

70 %-os alkohol esetén: 3,5 g alkohol és 18,5 g víz szükséges.

Az alkoholt ill. a tinktúrát mindig a kézmeleg krémhez adjuk, nem melegítjük a vízfázissal, mert elillan az alkohol!

 

Emulgeátor megválasztása:

Ehhez a krémhez használhatunk Pluromatte emulgeátort is, ha mattabb hatású és érzetű krémet szeretnénk kapni eredményül. Egy az egyben helyettesíthetjük a receptben szereplő Plantemulst.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás