Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Ajakápoló stift

Mennyiség: 2 db 8 ml űrtartalmú stift vagy 3 db 5,5 ml űrtartalmú stift
Emulgeátor: emulgeátormentes 
ca. 98 % zsírfázis, tartósítószermentes


Hozzávalók:

I. fázis II. fázis III. fázis

4 g körömvirágolaj

3,5 g jojobaolaj

0,5 g (késhegynyi) Avocadin vagy lanolin

4 g méhviasz

Esetleg por vagy olaj alapú élelmiszerfesték (óvatosan!)

1 g sheavaj 10 csepp panthenol

Esetleg pár csepp olaj alapú élelmiszeraroma

 

Ajakápoló stift

Elkészítés:

  1. Egy kis méretű főzőpohárra lesz szükség. A hőálló üvegek és a dagasztókar (vagy  egy kanál) legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A II. fázis alapanyagát, a shea vajat mérjük kis üvegtálkába.
  4. A hőálló edényt a lábosban vízfürdőbe állítva a tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő elolvad. Ekkor azonnal vegyük ki a vízfürdőből.
  5. Ekkor adjuk hozzá a sheavajat és kézi mixerrel vagy egy kanál nyelével (hogy ne ragadjon rá sok anyag) gyors mozdulatokkal teljes olvadásig keverjük.
  6. Ismét visszaállítva a vízfürdőbe (de nem a platnira) keverjük bele a zsírokba a panthenolt és esetleg az élelmiszeraromát.
  7. Ha megdermedne a massza, óvatosan melegítsük olvadásig. Ekkor hasznos, ha a vízfürdő majdnem a pohár pereméig ér (de víz ne menjen bele!), hogy a pohár oldalára esetlegesen rádermedt anyag is leolvadjon. Természetesen ekkor le kell nyomnunk a lábos aljára a poharat, hogy ne dőljön fel.
  8. Öntsük a masszát (valahová rögzített) ajakápoló tokba. Ne nyúljunk hozzá pár óráig.
  9. Nincs szükség tartósításra, mert nincs vízfázisunk. A stift külső hőmérséklettől függően így is eláll legalább fél évig. Közvetlen napra ne tegyük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás