logo

Natúrkozmetikumok
sajátkezűleg

 
facebook-40 rss-40  mail-40 home-40

alapanyagok slider

Pluromatte

INCI: POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE


pluromatteA Pluromatte 100%-ban növényi eredetű, de kémiai eljárással gyártott, PEG-mentes o/v emulgeátor. Ecocert tanúsítvánnyal rendelkezik, gyártása során ökológiai gazdálkodásból származó növényi anyagok kerülnek felhasználásra, ezért nem csak natúr-, hanem biokozmetikumok segédanyagául is használható.

Kiválóan tolerálható, ezért ideális választás a száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos, vagy a finom bababőr ápolására, illetve a sérült, igénybevett bőr kezelésére szánt kozmetikumokba (pl. napozás és borotválkozás utáni készítmények). Mivel kevéssé visszazsírozó, inkább mattító, púderes érzetet keltő emulgens, amely nem képez viaszos bevonatot a bőrön, használatából a normál, a zsíros és a kevert bőr is profitál. Különlegessége, hogy bársonyosan puha, selymesen finom bőrérzetet biztosít, ezért különösen alkalmas arcápolási kozmetikumok (pl. nappali krémek, BB krémek) készítésére.

A Pluromatte önállóan, segédemulgeátor nélkül is használható, a kozmetikai alapanyagok és hatóanyagok, illóolajok többségével kompatibilis, az ún. one-pot módszerrel (a zsír- és vízfázis egyszerű összeöntésével) könnyen feldolgozható emulgens. Segítségével 15-25% zsírtartalmú, tetszetős textúrájú, gyöngyházfényű emulziós kozmetikumokat (alacsonyabb viszkozitású lotionokat, fluidokat, tejeket vagy könnyű és közepes konzisztenciájú krémeket, balzsamokat) készíthetünk.


Felhasználási javaslat:
• minden bőrtípus (a száraz, az érzékeny, a normál, a kevert és a zsíros bőr) ápolására szánt kozmetikumokba
• babápolási kozmetikumokba
• sérült, igénybevett bőr kezelésére szánt készítményekbe
• alacsony és közepes zsírfázis arányú készítményekhez
• alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB krémek, szemkörnyékápolók, hidratáló és gyulladáscsökkentő krémek, napozás és borotválkozás utáni készítmények)
• natúr- és bio kozmetikumok készítéséhez

Hatásai:
• önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz és zsírfázisát
• bársonyosan puha, selymesen finom bőrérzetet biztosít
• kevéssé zsírozó, nem képez viaszos bevonatot a bőrön, inkább mattító, púderes hatású

Fizikai jellemzői: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázis-arány: 15-25% pH tolerancia: 5,5-11, optimális pH=6. HLB érték=9

Adagolása: 4-6%

Feldolgozása: Zsíroldékony. A Pluromatte-et olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 75°C-ra, adjuk hozzá a felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5-10 percig.


A Pluromatte a Cosmio natúrkozmetikai szakáruházban.