Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Allantoin, por

Kiszerelés
10 g
250 Ft (197 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Allantoin, por. Nyugtató, sejtregeneráló, hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, hámlasztó, bőrpuhító hatású kozmetikai hatóanyag.
INCI: ALLANTOIN

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 3

Leírás

Az allantoin vízben oldódó, fehér, szagtalan, por formájában kapható kozmetikai hatóanyag. Természetes formában pl. a búzacsírában, a gesztenyefa kérgében vagy  a feketenadálytő gyökerében, illetve a vizeletben található meg. Nyugtató, sejtregeneráló, hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású, emellett az ureához (karbamidhoz) hasonlóan segít az elhalt hámsejtek leválásában is, azaz hámlasztó, bőrpuhító, bőrsimító hatású. Mindezek miatt kitűnően használható zsíros, pattanásos bőrre szánt készítményekbe,  irritált, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre, illetve fokozott szarusodással járó bőrproblémák  ápolószereinek hatóanyagaként is. Hámlasztó hatását sarokkenőcsök készítésénél is kihasználhatjuk.

Minden víztartalmú készítményben hatékony összetevő, ahol a cél a gyulladáscsökkentés, nyugtatás, mint pl. a babapopsikenőcsök, borotválkozás utáni arcszeszek, balzsamok, napozás utáni kozmetikumok, szőrtelenítés utáni nyugtató gélek, regeneráló kézkrémek vagy az ekcéma elleni készítmények.

Adagolás: 0,1-0,5 % a vízfázisban feloldva. Az allantoin nem hőérzékeny, a felmelegített vízfázisba keverve egyszerűen feloldható.

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag!
INCI: Allantoin

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.