Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Ápoló ajakfény

Emulgeátor: emulgátormentes 
100 % zsírfázis, tartósítószermentes


Hozzávalók két 8 ml-es illetve három 5,5 ml-es stifthez:

I. fázis II. fázis III. fázis

5 g ricinusolaj

 2 g jojobaolaj

4 g méhviasz

2,5 g sheavaj

2 g lanolin

0,3 g ezüst csillámpigment (természetes mica pigment)

 

Ápoló ajakfény

Elkészítés:

  1. Egy kis méretű főzőpohárra lesz szükség. A hőálló üvegek és a dagasztókar (vagy  egy kanál) legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A II. fázis alapanyagait mérjük kis üvegtálkába (érdemes a lanolinnak a sheavajjal ƒ„megágyazni”, mert nagyon ragad).
  4. A hőálló edényt a lábosban vízfürdőbe állítva a tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő elolvad.
  5. Adjuk hozzá a sheavajat és a lanolint és kézi mixerrel vagy egy kanál nyelével (hogy ne ragadjon rá sok anyag) teljes olvadásig keverjük.
  6. Keverjük bele a zsírokba a csillámpigmentet.
  7. Ha megdermedne a massza, óvatosan melegítsük olvadásig. Ekkor hasznos, ha a vízfürdő majdnem a pohár pereméig ér (de víz ne menjen bele!), hogy a pohár oldalára esetlegesen rádermedt anyag is leolvadjon. Természetesen ekkor le kell nyomnunk a lábos aljára a poharat, hogy ne dőljön fel.
  8. Öntsük a masszát (valahová rögzített) ajakápoló tokba. Ne nyúljunk hozzá pár óráig.
  9. Nincs szükség tartósításra, mert nincs vízfázisunk. A stift külső hőmérséklettől függően így is eláll legalább fél évig. Közvetlen napra ne tegyük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás