Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Arckrém enyhén száraz vagy normál bőrre

Mennyiség: 30 g
Zsírfázis: 26 %
Emulgeátor: Plantemuls


Hozzávalók:

Zsírfázis Vízfázis
I. fázis: II. fázis: III. fázis IV. fázis

1,5 g makadámiadió-olaj

1 g sáfrányos szeklicemagolaj

1 g szkvalán

0,5 g cetilalkohol

1,2 g Plantemuls

1,5 g sheavaj

0,5 g vadrózsaolaj

19 g víz (vagy párlat, aloe vera)

2 g glicerin

0,3 g E-vitamin

5 csepp illóolaj

1 csepp tejsav

6 csepp Rokonsal tartósítószer

 

Arckrém enyhén száraz vagy normál bőrre

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A III. fázis alapanyagait mérjük egy másik főzőpohárba.
  4. A II. fázis alapanyagát mérjük kis üvegtálkába.
  5. A két hőálló edényt a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad.
  6. Még a vízfürdőben álló zsírfázisos pohárba adjuk a II. fázis alapanyagait. A sheavajat a kézi mixerrel teljes olvadásig keverjük, majd adjuk hozzá a vadrózsaolajat is.
  7. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, majd lassabb fokozaton keverjük tovább.
  8. Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  9. Az elkészült krémet (tubus)tégelybe töltjük és feliratozzuk.

Gazdagíthatjuk a krémet:

a.) További vitaminokkal: ekkor a vitamin mennyiségét vonjuk le a víz mennyiségéből. A vitaminokat végül a kézmeleg krémbe keverjük. Ehhez a recepthez adhatunk pl.  gyulladáscsökkentő hatás érdekében 1 g panthenolt.
b.) Hialuronsavval: Tegyünk egy késhegynyi hialuronsavat egy száraz főzőpohárba és a receptben szereplő glicerinnel keverjük el, majd adjuk hozzá a vízfázis többi részét és azzal is keverjük el. Ezután a recept szerint dolgozzunk tovább. (Anyagok vízfürdőbe állítása.)

Alkoholos tartósítás:

Tartósíthatjuk a krémünket Rokonsal helyett alkohollal vagy gyógynövénytinktúrával is. Ekkor az alkohol mennyiségét le kell vonnunk a víz mennyiségéből a következők szerint:
50 %-os alkohol esetén: 6 g alkohol és 13 g víz szükséges.
70 %-os alkohol esetén: 4 g alkohol és 15 g víz szükséges.
Az alkoholt ill. a tinktúrát mindig a kézmeleg krémhez adjuk, nem melegítjük a vízfázissal, mert elillan az alkohol!

Emulgeátor megválasztása:

Ehhez a krémhez használhatunk Pluromatte emulgeátort is, ha mattabb hatású és érzetű krémet szeretnénk kapni eredményül. Az anyaggal egy az egyben helyettesíthetjük a receptben szereplő Plantemulst.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás