Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Arclemosótej rozáceás bőrre

Mennyiség: 100 g
Mosóaktív hányad: 1 %
Zsírfázis: 13 %
Tenzid: Lamesoft

A pirosodásra hajlamos, rozáceás bőr az érzékeny bőrtípusok közé tartozik és mindenképpen gyengéd tisztítást igényel. A kíméletes cukortenzid esetleges kimosó hatását tápláló szekliceolajjal és bőrnyugtató zabkivonattal ellensúlyozhatjuk. A hozzáadott xantán finom, védő bevonatot képez a bőrön. A lemosótej irritációt gátló hatását fokozhatjuk, ha víz helyett kamilla-, szalmagyopár- vagy levendulavizet használunk.


Arclemosótej rozáceás bőrre

Hozzávalók:

I.fázis

10 g sáfrányos szekliceolaj
3 g Olivem
0,2 g xantán

II.fázis

71,8 g víz v. párlat
5 g zabkivonat
4 g glicerin
3 g Lamesoft

III.fázis

3 g Leucidal

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Mivel az arclemosót Leucidallal tartósítjuk, hogy még a legérzékenyebb bőr is jól tolerálja, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
2. Az olajat és az Olivemet mérjük össze egy főzőpohárba. A xantánt mérjük egy külön tálkába.
3. Egy másik főzőpohárba mérjük össze és alaposan keverjük el a II. fázis alapanyagait.
4. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad, ekkor keverjük bele a xantánt (nem fog felolvadni). A zsírfázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) kis hőmérővel ellenőrizhetjük.
5. A főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből, a vizes fázist keverjük még egyszer át, hogy teljesen homogén legyen. A két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist kis részletekben keverjük bele a zsírfázisba. Az emulziót kb. négy percig folyamatosan, intenzíven keverjük, ezután alacsonyabb fordulatszámon hűlés közben többször át-átkeverjük. Az emulzió kb. 40 ºC környékén fog sűrűsödni, ekkor ismét fontos a folyamatos keverés.
6. Amikor az emulzió kézmelegre hűlt, keverjük bele a Leucidal tartósítószert.
7. Az elkészült arclemosót flakonba töltjük és feliratozzuk. Mivel Leucidalt használtunk a tartósításhoz, fontos, hogy kívülről ne jusson szennyeződés a kozmetikumba a használat során.

TIPP:

- Arctisztítás után használjuk a rozáceás bőrre szánt tonizáló, erősítő Vadgesztenyés arcvizet.
- Különösen érzékeny bőr esetén próbáljuk ki a Tenzidmentes arclemosó tejet érzékeny bőrre.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás