Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Argánolaj, bio

Kiszerelés
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt argánolaj.
INCI: ARGANIA SPINOSA OIL
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 16

Leírás

bio - ellenőrzött ökológiai gazzdálkodásból

Hidegen sajtolt argánolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Fizikai jellemzői: Mézszínű, aranysárga, jellegzetes illatú olaj.

Főbb összetevői: 45-50 % olajsav, 30-35 % linolsav, 10-15 % palmitinsav, 5 % sztearinsav, közelítőleg 60 mg/100 g E-vitamin (ά- és γ-tocopherol), fitoszterolok, karotinoidok

Hatásai, tulajdonságai:
• javítja a sejtanyagcserét, regeneráló, sejtmegújító hatású
• regenerálja és megerősíti a bőr védő-, barrierrétegét
• hidratáló, növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát
• antioxidáns
• enyhén gyulladáscsökkentő
• bőrpuhító, emolliens
• könnyen eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása közepesen hosszan tartó

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• idősödő, érett bőr ápolására
• száraz, érzékeny, viszkető, hámló bőr ápolására
• gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőr ápolására

• alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, balzsamok, fluidok, arctisztítók)
• oleogélekbe
• olajkeverékekbe (pl. arcolajok)
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szérumok, szemkörnyékápolók, arcolajok, oleogélek, pakolások, arcmaszkok)
• ápoló dekorkozmetikumokba (pl. alapozók, rúzsok, ajakbalzsamok)

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Vitamintartalmának megóvása érdekében azonban lehetőleg kerüljük a hosszas melegítést.

Helyettesíthetősége: Különleges összetételét leginkább szezámolajjal vagy napraforgóolajban kivonatolt körömvirágolajjal helyettesíthetjük.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre szánt készítményekben kombinálhatjuk avokádóolajjal, makadámiadió-olajjal, kevés ligetszépeolajjal vagy kamillaolajjal. Anti-aging kozmetikumokban ideális kiegészítője a vadrózsa-, inkamogyoró- vagy a gránátalmamag-olaj. Ugyanakkor az idősödő, érett bőr teljes zsírsavszükségletének pótlására használhatjuk avokádóolajjal vagy makadámiadió-olajjal keverve. A zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőrre szánt készítményekben alapolajként kombinálhatjuk jojobaolajjal, kamillaolajjal, illetve a gyulladáscsökkentő és hámosodást szabályozó hatást erősíthetjük ligetszépeolajjal.

INCI: Argania spinosa oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
10 értékelés
(10)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 07. 08. -
Kiváló termék !

Sokat ,sok mindenbe használom.
A 30+ nappali krémet gyakran készítem,ezenkívül az ajakapolóba ,testapolókba is teszem.

Ajánlom mindenkinek !
2024. 07. 01. -
Sokadszor veszem újra, mert ár érték arányban magasan a legjobb vétel. Ápol, puhít, feszesít. Önmagában csak ritkán használjuk arcbőrre, testápolásra annál inkább. Szemkörnyék kezelésére nálunk nem vált be, de amúgy elég nagyfogyasztók vagyunk belőle ( jó lenne ha kapható lenne 50 ml-nél nagyobb kiszerelésben is).
2024. 05. 08. -
Hajpakolásba használom. Nagyon puhít és fényessé teszi a hajam.
2024. 04. 26. -
Egy alap osszetevo az osszes otthon keszitett kremekhez. Magaban is rendkivul taplalo.
2024. 04. 09. -
Évek óta használom a Cosmio termékeit. Mindig kiváló minőségűek és jól használhatóak kormetikumok készítéséhez. Az argán olaj az egyik kedvenc olajam. Arckrémekbe, szemkörnyékápolóba szuper!
2024. 04. 02. -
Nagyon meg vagyok elégedve az olaj minőségével.
2024. 03. 24. -
Krénkészités elengedhetetlen olaja.
2024. 03. 24. -
A kedvenc alapolajom. Érett bőrre a legjobb választás. Szívesen használom együtt a makadámdió olajjal.
2024. 02. 23. -
Igazolt vásárlás
Tényleg nagyon jó minőség, sajnáltam, amikor sokáig nem lehetett kapni. Minden arckrémemben ott a helye.
2024. 02. 19. -
Igazolt vásárlás
Harminc felett kezdtem használni, ajánlották az apróbb ráncocskákra magában. Én inkább a nappali és az éjszakai krémemben használom (most már acmellával és hialuronsavval), de nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Igazi luxus olaj, aki megengedheti magának, szerintem nem érdemes kihagyni. Az illatát meg lehet szokni, nem egy parfümillat, de a krémben már nem vehető észre.

Az argánolaj bemutatása

argania spinosa

Az argánfa, más néven marokkói olajfa (Argania spinosa) napjainkban már csak Marokkó délnyugati részén honos, az ottani erdős vidékek egyik legjellegzetesebb fafajtája. Korábban ez a szapotafafélék (Sapotaceae) családjába tartozó növény sokkal nagyobb termőterületen volt megtalálható, Észak-Afrikán kívül még Dél-Európa is otthont adott neki, ám mára a világnak ebbe a pici szegletébe szorult vissza, és a marokkóiak nemzeti kincse lett.

Az argánfa kiváló szárazságtűrő, mélyre nyúló gyökereivel a talajt megkötve fontos szerepet játszik az elsivatagosodás elleni küzdelemben. Termései olívabogyóhoz hasonlítanak, de ízük az ember számára élvezhetetlen. Ennek ellenére az argánbogyó a helyi kecskék kedvelt csemegéje, akik az amúgy tövises fa tetejére is hajlandók felmászni érte. A termés és egyúttal a magok begyűjtése nehéz feladat. Minthogy a hatalmasra növő, tövises fákra ember nem tud felmászni, és az egész régió az UNESCO védelme alatt áll, a fákat sem rázni, sem ágaikat levágni nem szabad, így a földre hullott termések begyűjtése az egyetlen lehetőség. Magjainak hidegen sajtolásával, köpülésével nyerjük a „sivatag aranyának" vagy „marokkó aranyának" is méltán nevezett, kozmetikai szempontból kiemelkedően értékes, mézszínű argánolajat.

Különleges zsírsavösszetételének, jelentős ά-tocopherol- (E-vitamin) és fitoszterol-, valamint karotinoidtartalmának köszönhetően az argánolaj számos bőrprobléma kezelésére jelenthet megoldást. Olajsavban, linolsavban és palmitinsavban egyaránt gazdag, linolénsav-tartalmú olajokkal (pl. vadrózsaolaj, inkamogyoró-olaj, ligetszépeolaj) kombinálva pedig az egészséges bőr működéséhez szükséges telített és telítetlen zsírsavak széles skáláját biztosítja.

Az argánolaj az idősödő és érett bőr ápolására szánt anti-aging kozmetikumok kedvelt és igen értékes hatóanyaga. Antioxidáns-komponensei (a bőraktív ά-tocopherol, karotinoidok, fitoszterolok) hatékonyan ellensúlyozzák az ultraibolya sugárzás, a szennyezett levegő, a bőrrel érintkező vagy a táplálékkal elfogyasztott kemikáliák káros oxidatív hatásait, ezáltal lassítják és késleltetik a bőr öregedési folyamatait. Fitoszterol összetevői fokozzák a sejtanyagcserét, ezáltal segítik a sejtmegújító, regeneráló folyamatok működését. A sejtanyagcsere élénkítése révén a bőrhibák, hegek kezelésére is megoldást nyújthat.

Linolsavkomponense a ceramid-1molekulák alkotója, a bőrrokon-szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrierrétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. Az argánolaj ily módon erősíti és regenerálja a védő barrierréteget, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, hidratáló hatású. Mindezek mellett linolsavtartalmának egy részét a bőr enzimei gyulladáscsökkentő anyagokká képesek alakítani, így önállóan vagy γ-linolénsav tartalmú olajokkal kombinálva különösen alkalmas a száraz, érzékeny, neurodermitiszes, gyulladásra és ekcémára hajlamos bőr ápolására. Antioxidáns-összetevői irritációt gátló és enyhén gyulladáscsökkentő hatásuk révén tovább erősítik jótékony hatásait.

Az argánolaj magas olajsavtartalmának köszönhetően könnyen és mélyen felszívódik, emulziós krémekben tartósan kellemesen táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Zsíroldékony hatóanyagok és egyéb olajak számára ideális vivőolaj, mivel fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. Zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőr ápolására is bátran használható, mivel nem tömíti el a pórusokat. Enyhe gyulladáscsökkentő és linolsavtartalmához köthető hámosodást szabályozó tulajdonsága révén hatékonyan csökkentheti az akne tüneteit, segítheti a pattanásos területek regenerálódását.

Bár a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajok általában oxidációra hajlamosak, az argánolajat védőhatású, antioxidáns fitoszterol vegyületei és E-vitamintartalma nagymértékben stabilizálja. Magas linolsav- és olajsavtartalma miatt mégis enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Stabil olajokkal illetve vajakkal kombinálva bátran használhatjuk mindennapi kozmetikumokban, de alkalmazása napvédő készítményekben nem ajánlott.