Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

„Avokádó” barrierkrém érzékeny bőrre

Mennyiség: 50 g
Zsírfázis: 30 %
Emulgeátor: Pluromatte

A száraz bőr érzékenységének hátterében nagyon gyakran a védő barrierréteg gyengülése áll. Megfelelő védelem hiányában ugyanis a bőr nem képes megtartani a nedvességet, kiszárad, ráadásul könnyebben utat enged az irritáló anyagoknak. Ez a gazdag, tápláló krém csupa olyan, jól tolerálható összetevőt tartalmaz, ami a hiányzó építőelemeket pótolva erősíti a bőr saját védelmét. Hidratálja és megnyugtatja az irritációra, gyulladásra hajlamos száraz bőrt. Igazi multifunkciós bőrápoló. Lehet akár száraz bőrre szánt arcápoló, de általánosan és igény szerint használható regeneráló krém is.


„Avokádó” barrierkrém érzékeny bőrre

Hozzávalók:

I.fázis
1,5 g szkvalán
1 g Avocadin (jó késhegynyi)
4 g avokádóolaj
2,75 g jojobaolaj
3 g Pluromatte
0,15 g Solagum

II. fázis
2,5 g sheavaj

III. fázis
30 g víz
2 g glicerin
2,5 g zabkivonat

IV. fázis
0,25 g bisabolol
0,5 g Rokonsal tartósítószer

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Melegítsük elő a vízfürdőt. Az I. fázis alapanyagai közül a szkvalánt és az Avocadint mérjük egy főzőpohárba, a szilárd összetevőket pedig egy-egy külön kis tálkába. A sheavajat mérjük egy harmadik tálkába. A III. fázis alapanyagait mérjük össze egy másik főzőpohárba.
  3. Ezután az Avocadint az elektromos főzőlap platniján vagy a gáztűzhelyen lángelosztót használva, vízfürdő nélkül olvasszuk fel a szkvalánban. Ügyeljünk, hogy ne melegedjen túl.
  4. A zsírfázishoz tegyük hozzá a Pluromatt-et, majd mérjük hozzá a hiányzó olajokat. A főzőpoharat tegyük át a forró vízfürdőbe, tegyük mellé a másik főzőpohárban előkészített vizes fázist. Olvasszuk össze a zsírfázist, ezután még a vízfürdőben adjuk a zsírfázishoz a sheavajat és kevergetve olvasszuk fel. Legvégül adjuk a zsírfázishoz, és keverjük el a Solagum gélképzőt (nem fog felolvadni).
  5. A főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből, majd a két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba, és kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig intenzíven keverjük az emulziót, amíg homogén és hab nélküli nem lesz, utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
  6. Amikor az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként belekeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  7. Az elkészült krémet tégelybe töltjük és feliratozzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás