Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Babakrémfürdető

Mennyiség: 150 g 
Mosóaktív hányad: kb. 8 %
Akár újszülöttek fürdetéséhez is használható

Ez a krémfürdető nem habzik, viszont olyan gyengéden tisztítja a babák érzékeny bőrét, hogy még újszülöttek fürdetésére is nyugodtan használható. Mivel a babák szervezete egy éves korig nem képes arra, hogy lúgos szappan (akár babaszappan) használata után gyorsan visszaállítsa a bőr savköpenyét, a legjobb megoldás, ha ezzel a bőrsemleges pH-jú, gyengéden tisztító babafürdetővel mosdatjuk őket. Külön öröm, hogy tényleg pillanatok alatt elkészül.


Hozzávalók:

I. fázis II. fázis III. fázis
20 g Lamesoft cukortenzid
6 g Tegosoft cukortenzid
15 g mandula- vagy sárgabarackmag-olaj
110 g víz vagy gyógynövénypárlat
2 g Solagum
15 cs. Rokonsal

Kívánság szerint illóolajok, pl. levendula-illóolaj

 

Babakrémfürdető

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókar (vagy egy kanál) legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba, és jól keverjük el, míg teljesen homogén lesz.
  3. A II. fázis alapanyagát, a vizet vagy a gyógynövénypárlatot mérjük egy másik üvegpohárba. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a Solagum gélképzőt.
  4. Ha már teljesen feloldódott a Solagum, öntsük össze a két pohár tartalmát, és jól keverjük el, hogy homogén anyagot kapjunk.
  5. Végül keverjük bele a kész babafürdetőbe a Rokonsalt és az illóolajokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Babaápolás