Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Bisabolol

Kiszerelés
5 ml
1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Természetes bisabolol. Kamillából kinyert, kellemes illatú, színtelen, zsírban oldódó folyadék. Kitűnő gyulladáscsökkentő, hámosító, sebgyógyító, bőrnyugtató.
INCI: BISABOLOL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 11

Leírás

Természetes bisabolol.

Fizikai jellemzői: Kellemes illatú, színtelen folyadék.

Hatásai, tulajdonságai:
• gyulladáscsökkentő
• antioxidáns
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• sebgyógyító
• fertőtlenítő, antimikrobiális (baktérium- és gombaellenes)

Ajánlott készítmények, felhasználása:
• a gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• irritációra hajlamos, érzékeny bőr ápolására
• pattanásra hajlamos, aknés bőr ápolására
• rozáceás bőr ápolására
• idősödő és érett bőr ápolására
• a finom bababőr ápolására
• a bőr antioxidáns védelmének erősítésére

• bőrnyugtató készítményekbe (pl. napozás és borotválkozás utáni kozmetikumok)
• napvédőkbe
• regeneráló kézkrémekbe
• babaápolási kozmetikumokba (pl. popsikenőcsök, balzsamok, babakrémek)
• anti-aging kozmetikumokba (pl. arc- és testápolás, dekorkozmetikumok)
• ajakápolókba
• dezodorokba
• szájápolási készítményekbe (pl. szájvizek, foggélek)
• hajápolási kozmetikumokba

Ellenjavallat: Bár az izolált bisabolol sokkal kevésbé allergizáló, mint pl. az egyéb hatóanyagokat is tartalmazó teljes kamillakivonatok, az Asteraceae család többi tagjára való érzékenység esetén megfontolással alkalmazandó!

Adagolása: 0,1-1 %

Feldolgozása: Olajokban, vajakban és alkoholban jól oldódik, vízben nem oldható.

INCI: Bisabolol
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A bisabolol bemutatása

BisabololAz alfa-bisabolol legismertebb formájában az orvosi székfű, köznapibb nevén a kamilla illóolajának egyik meghatározó komponense, azonban más növényekben is számottevő mennyiségben fordul elő. Nagy arányban tartalmazza többek közt a Plinia cerrocampanensis, a Myoporum crassifolium és a brazíliai Candeia-fácska (Vanillosmopsis erythropappa) illóolaja, amely gyakran a természetes bisabolol előállításának alapanyagául is szolgál.

A bisabololt a kozmetikában izolált vegyületként (természetes vagy szintetikus bisabolol) vagy pedig különböző kamillakivonatok (pl. illóolaj, olajos macerátum) összetevőjeként alkalmazzák. Az izolált alfa-bizabolol kellemes illatú, színtelen folyadék. Kétféle izomerformája létezik. A természetben csak a (–) változat fordul elő, a (+) változat a kémiai szintézis során keletkezik, és kevésbé hatásos, mint a természetes forma.

Jótékony hatásaiból minden bőrtípus profitál. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és sebgyógyító hatásának köszönhetően gyakran alkalmazzák a pattanásra, ekcémára, rozáceára vagy másfajta gyulladásokra hajlamos bőr ápolására szánt kozmetikumokban, sebgyógyító készítményekben. Bőrnyugtató és irritációt gátló hatását klinikai vizsgálatok is igazolják. Kiváló összetevője lehet az érzékeny, irritációra hajlamos vagy a finom bababőr ápolására szánt készítményeknek, napvédőknek, napozás vagy borotválkozás utáni kozmetikumoknak. Antioxidáns tulajdonsága révén erősíti a bőr természetes antioxidáns védelmét, aminek nemcsak az idősödő és érett bőr ápolásában, hanem megelőző jelleggel pl. az irritáció, gyulladás, napégés kivédésében is nagy jelentősége van. Az antioxidáns védelmet biztosító és bőrnyugtató hatása dekorkozmetikumokban és hajápolási készítményekben is jól érvényesül, használhatjuk pl. ajakápolókban, alapozókban, BB-krémekben vagy az irritált, viszkető fejbőr nyugtatására szánt hajolajokban, pakolásokban. Mivel gyulladáscsökkentő hatásához fertőtlenítő (baktérium- és gombaellenes) tulajdonság is társul, gyakran alkalmazzák dezodorokban és szájápolási kozmetikumokban (pl. szájvizek, fogkrémek, foggélek) is.