Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Bőrfeszesítő testápolókrém

Mennyiség: 150 g
Zsírfázis: 28 %
Emulgens: Olivem

Ebbe a krémes állagú, jól felszívódó testápolóba olyan tápláló olajok kerültek, amelyek a bőr egészséges működését segítve, anyagcseréjét fokozva jól kiegészítik a bőrfeszesítő komponensek hatását. Ezek a szerkezetjavító hatóanyagok növelik a rugalmasságért felelős komponensek mennyiségét a bőrben, regeneráló, kisimító hatásúak. A sokoldalú antioxidáns összetevők lassítják az idő előtti öregedési folyamatokat, védelmet nyújtanak az irritáló anyagokkal szemben és támogatják a hegmentes sebgyógyulást. Ezt a különleges kompozíciót az idősödő és érett bőr ápolására is ajánljuk, de hatékony lehet akár a terhességi csíkok megelőzésében és halványításában is.


Bőrfeszesítő testápolókrém

Hozzávalók:

I.fázis
7,5 g Olivem
9 g makadámiadió-olaj
6 g argánolaj
3 g acmellakivonat
0,8 g Solagum

II. fázis
9 g sheavaj-bio-natur-finomitatlan
7,5 g vadrozsaolaj-bio

III. fázis
4,5 g glicerin
12 g ázsiai gázlókivonat
7,5 g vadgesztenye-kivonat-bio
80,2 g zöldtea-hidrolátum

IV. fázis
1,5 g E-vitamin
30 cs. Rokonsal

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
2. Az I. fázis alapanyagait a Solagum kivételével mérjük össze egy főzőpohárba.
3. A Solagumot és a sheavajat mérjük egy-egy külön tálkába.
4. A III. fázis alapanyagait mérjük egy másik főzőpohárba.
5. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad. A zsírfázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) hőmérővel ellenőrizhetjük. Ekkor a vízfürdő alatt zárjuk el a lángot, a zsírfázishoz pedig adjuk hozzá a sheavajat, és teljes olvadásig keverjük el.
6. Ezután a főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből. A zsírfázishoz mérjük hozzá a vadrózsaolajat. Ha a hideg olaj túlságosan lehűtené a zsírfázist, a főzőpoharakat tegyük vissza a vízfürdőbe, és óvatosan melegítsük vissza. Legvégül adjuk a zsírfázishoz, és keverjük el a Solagum gélképzőt (nem fog felolvadni).
7. A két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist kis részletekben keverjük bele a zsírfázisba. Az emulziót kb. négy percig folyamatosan, intenzíven keverjük, ezután alacsonyabb fordulatszámon hűlés közben többször át-átkeverjük. Az emulzió kb. 40 ºC környékén fog sűrűsödni, ekkor ismét fontos a folyamatos keverés.
8. A kész emulzióhoz egyenként keverjük hozzá a IV. fázis alapanyagait.
9. A krémet tegyük tégelybe és feliratozzuk.


Tartalomhoz tartozó címkék: Testápolás