Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Bőrnyugtató-erősítő pakolás rozáceás bőrre

Mennyiség: 50 g
Zsírfázis: 15 %
Emulgeátor: Olivem

Ez krémes állagú pakolás felvitelkor kellemesen hűsít. Olajtartalma könnyen felszívódik, a fehér agyag pedig utánozhatatlanul simává és bársonyos tapintásúvá varázsolja a bőrt. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatóanyagai az érfalerősítő vadgesztenye-kivonattal karöltve rendszeres (heti 1-2x) használat esetén csökkentik pirosodást, a hajszálerek gyulladását és növelik a bőr antioxidáns védelmét.


Bőrnyugtató-erősítő pakolás rozáceás bőrre

Hozzávalók:

I.fázis
1 g szkvalán
1,5 g Olivem
2 g körömvirágolaj

II.fázis
1 g ligetszépeolaj
1,5 g homoktövishús-olaj

III.fázis
32 g szalmagyopárvíz
2,5 g vadgesztenye-kivonat

IV.fázis
5 g fehér agyag
0,5 g E-vitamin
1,5 g panthenol
1,5 g Leucidal tartósítószer

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Mivel a pakolást Leucidallal tartósítjuk, mert vastagabb rétegben kenjük fel, mint egy krémet, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.

2. Az I. fázis alapanyagait mérjük össze egy főzőpohárba. A III. fázis alapanyagait mérjük egy másik főzőpohárba.

3. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad. A zsírfázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) hőmérővel ellenőrizhetjük.

4. A főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből. A zsírfázishoz mérjük hozzá a ligetszépeolajat és a homoktövishús-olajat. Mivel a hideg olajok túlságosan lehűtik a zsírfázist, a főzőpoharakat tegyük vissza a vízfürdőbe, és óvatosan melegítsük vissza.

5. A két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist kis részletekben keverjük bele a zsírfázisba. Az emulziót kb. 2-3 percig folyamatosan, intenzíven keverjük, ezután alacsonyabb fordulatszámon hűlés közben többször át-átkeverjük. Az emulzió kb. 40 ºC környékén fog sűrűsödni, ekkor ismét fontos a folyamatos keverés.

6. A kész emulzióhoz egyenként keverjük hozzá a IV. fázis alapanyagait. Az agyagot részletekben, spatulával keverjük az emulzióba, majd géppel homogenizáljuk.

7. A pakolást tegyük tiszta tubustégelybe vagy airless adagolóba és feliratozzuk. Mivel Leucidal tartósítószert használtunk, fontos hogy minél kevesebb szennyeződés jusson a krémbe a felhasználás során.

Használat:

A megtisztított, száraz bőrfelületen finoman oszlassunk el kb. 1 evőkanálnyi mennyiséget, a közvetlen szemkörnyéket hagyjuk ki. Nagyjából 5 percig hagyjuk a bőrön, majd langyos vízzel, óvatosan mossuk le.

TIPP:

A kézfejünket is kényeztethetjük vele.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás