Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Cetilalkohol, növényi

350 Ft (276 Ft + ÁFA)
Menny.:db

100 %-ban növényi eredetű cetilalkohol. Ecocert-, Natrue- és Cosmos-konform natúrkozmetikai alapanyag.
INCI: CETYL ALCOHOL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 4

Leírás

Cetilalkohol, 100%-ban növényi eredetű, Ecocert-, Natrue- és Cosmos-konform natúrkozmetikai alapanyag.

A cetilalkoholt a kozmetikumokban konzisztencianövelőként, enyhe emulgeáló, illetve nedvességmegkötő tulajdonsága miatt használják. Az emulziókhoz adagolt csekély mennyiségű cetilalkohol segíti a krémek jobb beszívódását, a bőrfelületet mattítja, ill. receptúrától függően csökkenti a zsíros utóérzetet a bőrön. Bőrsimító, bőrpuhító hatású. Minden bőrtípushoz ajánlott.

Adagolás: 1-3%
 
INCI: Cetyl alcohol
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A cetilalkohol bemutatása

A cetilalkohol egy hosszú szénláncú zsíralkohol. Szilárd állapotú, viaszos kinézetű, vízben nem oldódó fehér anyag. Nevét onnan kapta, hogy  régen az ámbrás cet agyvelejéből nyerték ki, ma már szerencsére ebből is létezik vegyi úton előállított verzió. (A natúrkozmetikumok kizárólag ezt tartalmazhatják.)

A cetilalkoholt a kozmetikumokban konzisztencianövelőként, enyhe emulgeáló, illetve nedvességmegkötő tulajdonsága miatt használják. Az emulziókhoz adagolt csekély mennyiségű cetilalkohol segíti a krémek jobb beszívódását, a bőrfelületet mattítja, ill. receptúrától függően csökkenti a zsíros utóérzetet a bőrön. Bőrsimító, bőrpuhító hatású.

Enyhe emulgeáló tulajdonsága miatt kiegészíti az emulgeátorok hatását („segédemulgeátorként” funkcionál), hűtőkenőcsökben a méhviasszal és a cetilpalmitáttal együtt emulgeátorként alkalmazzák.

A cetilalkoholt együtt melegítjük a zsírfázissal, 49 °C-on olvad. A kereskedelemben apró, fehér pasztillák formájában kapható. A receptúrákban 1-3 %-ban van jelen. Minden bőrtípushoz ajánlott.