Emulgátormentes, tartósítószermentes
Mennyiség: 130 g
Hozzávalók:
30 g étkezési keményítő
15 g méz
40 g (tengeri)só (esetleg porított)
40 g kecsketejpor (vagy tehéntejpor)
2 g kovasav (megakadályozza az alkotórészek összetapadását)
3 g agyag (tetszés szerinti színben, a képen rózsaszín)
illóolaj ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
- A mézbe apránként beledolgozzuk a keményítőt, míg egy homogén, gyúrható masszát kapunk. Ezt a masszát valamilyen módszerrel ismét porítjuk (pl. aprítógép, reszelő, kés).
- A sóba belecsepegtetjük az illóolajokat, elkeverjük benne a kovasavat.
- A mézes keményítőt, sót és a tejport összekeverjük, hozzáadjuk az agyagot, jól elkeverjük.
- Dekoratív, zárható üvegbe tesszük.