Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Csengőlinkás szemkörnyékápoló

Nyáron csak éjszakára!
Mennyiség: 15 g
Zsírfázis: 22%
Emulgeátor: Pluromatte

Ez a csengőlinkás (orbáncfűolajas) szemkörnyékápoló antioxidánsokat, polifenolokat, fitoszterolokat tartalmaz,  bőrfeszesítő, hidratáló, ráncsimító hatású. Csökkenti a szem körüli barázdák mélységét, regenerálja, biztosítja a bőr telítettségérzetét, javítja a hámréteg szerkezetét. A Pluromatte emulgeátor kiváló választás az érzékeny szemkörnyékre.


Hozzávalók: 

Zsírfázis Vízfázis
I. fázis: II. fázis: III. fázis IV. fázis

0,9 g argánolaj

0,3 g orbáncfűolaj

0,4 g szkvalán

0,15 g cetilalkohol

0,6 g Pluromatte

0,75 g sheavaj

0,1 g Solagum

0,5 g glicerin

0,05 g hialuronsav

10,5 g damaszkuszi rózsavíz

0,3 g acmellakivonat

1 csepp geránium illóolaj

0,5 g Leucidal

 

Csengőlinkás szemkörnyékápoló

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Mivel a krémet Leucidallal tartósítjuk, hogy még a legérzékenyebb szemkörnyéki bőr is jól tolerálja, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A III. fázisból a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, majd adjuk hozzá a hialuronsavat és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a rózsavizet, és alaposan keverjük el.
  4. A II. fázis alapanyagait mérjük külön-külön kis üvegtálkákba.
  5. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad. Ekkor vegyük le őket a tűzről, de a vízfürdőből még ne vegyük ki a poharakat.
  6. A zsírfázishoz adjuk hozzá a sheavajat és a kézi mixerrel teljes olvadásig keverjük. Ekkor vegyük ki a poharat a vízfürdőből, majd keverjük el benne a gélképzőt is.
  7. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén és hab nélküli lesz. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
  8. Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  9. Az elkészült krémet airless adagolóba töltjük és feliratozzuk. Mivel Leucidalt használtunk a tartósításhoz, fontos, hogy kívülről ne jusson szennyeződés a krémbe a használat során.

Figyelem:

Orbáncfűolajat tartalmaz, amely fényérzékenyítheti a bőrt, ezért nyáron inkább éjszakára használjuk.

Emulgeátor megválasztása:

Ehhez a krémhez használhatunk Plantemuls emulgeátort, ekkor a krém kicsit zsírozóbb hatású lesz, egy az egyben helyettesíthetjük a receptben szereplő Pluromatte emulgeátort.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás