Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Felhasználási feltételek, jogi nyilatkozatok

A Cosmio honlap használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat.

1. Szerzői jogok

A Cosmio oldalakon elérhető tartalom eltérő megjelölés vagy utalás hiányában a Cosmio Kft. (2081 Piliscsaba, Római u. 5.; Cégjegyzékszám.: 13-09-150400; Adószám: 23528150-2-13; a továbbiakban: Üzemeltető) szellemi alkotását illetve szerzői jogvédelmet élvező művét képezi, és az Üzemeltető külön kifejezett írásbeli engedélyének hiányában kizárólag a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően használható fel. Az ilyen felhasználás kizárólag magáncélból történhet és jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetlenül és közvetett módon sem szolgálhatja. A magáncélú felhasználás körében a weboldal felhasználója – az online hozzáférésen túl – kizárólag azok egyes részeinek a felhasználó által az internet-hozzáféréshez használt számítógépe merevlemezén történő rögzítésére vagy kinyomtatására jogosult, de kifejezetten nem jogosult az adott tartalom így többszörözött részének az újrafelhasználására, terjesztésére, bármilyen eszközzel és/vagy formában történő másolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára sem ellenérték fejében, sem anélkül.

A Cosmio oldalak tartalmának a fentieken túlnyúló többszörözéséhez, másolásához vagy ezzel kapcsolatban framek használatához (vagy egyébként a Cosmio oldalak tartalmának harmadik személyek által történő saját tartalomkénti feltüntetéséhez) az Üzemeltető nem járul hozzá. Kivétel ez alól a weboldal hivatkozások (linkek) útján történő elérhetővé tétele.

Kötbér kikötése: Amennyiben a honlap használója az Üzemeltető kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül az oldalon található tartalmat eredeti formájában vagy lényegtelen változtatással jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás céljából részben vagy egészben újrafelhasználja, terjeszti, bármilyen eszközzel és/vagy formában másolja, átveszi, sajátjaként állítja be, adatbázisban tárolja, letölthetővé teszi, a tartalmat vagy a honlapon közzétett receptek alapján készített kozmetikumot kereskedelmi forgalomba hozza, kifejezetten kötelezi magát a következő kötbér megfizetésére Üzemeltető részére:

Cikk, kép, termékleírás felhasználása részben vagy egészben: 100.000 Ft + ÁFA /cikk, kép, termékleírás (aloldal)

Receptúra felhasználása 50.000 Ft + ÁFA / receptúra

2. Tartalmi felelősség korlátozása

Bár a honlapon megjelenő tartalmak, (információk, receptek és képek) a legnagyobb gondossággal lettek összeállítva, az oldalak tartalma elsősorban tájékoztató jellegű. Az Üzemeltető kifejezetten kizárja a felelősségét az oldalon található tartalmak felhasználásából eredő esetleges károkért, az oldalon közzétett információk és receptek felhasználása saját kockázatra és felelősségre történik.

Az Üzemeltető figyelemmel kíséri a portál oldalain történő hozzászólásokat, mindazonáltal ez nem tekinthető az Üzemeltető által vállalt kötelezettségnek, ezért nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmából eredő bármiféle kárért, hibáért, valótlanságért, etikai szabályokba vagy törvénybe ütköző hozzászólásokért. Az Üzemeltető az etikai és törvényi szabályokba ütköző tartalmakat a legnagyobb gondossággal igyekszik kiszűrni és eltávolítani. Kérjük, ha ilyen tartalmakat észlel, jelezze nekünk a rendeles@cosmio.hu e-mail címen.

A honlap linkek segítségével egyéb honlapokhoz is kapcsolódhat. Az Üzemeltető ezek rendelkezésre állását, elérhetőséget rendszeresen ellenőrzi, azonban nem garantálhatja ezen hivatkozott honlapok folyamatos elérhetőségét. Az Üzemeltető a  linkek elhelyezésének időpontjában a linkelt oldalak tartalmát a legnagyobb gondossággal vizsgálja és törvénybe ütköző tartalommal rendelkező oldalakra sohasem hivatkozik, de nem vállal felelősséget az így elérhető oldalak tartalmáért még akkor sem, ha Ön az Üzemeltető honlapján szereplő hivatkozással jutott oda.

3. Technikai felelősség korlátozása

Az Üzemeltető nem garantálja, hogy az oldalakon található funkciók zavartalanul működnek és hibamentesek. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget és nem vonható felelősségre semmiféle kárért, amely az Ön számítógépét vagy egyéb tulajdonát a portálhoz történő kapcsolódás, illetve hozzáférés során éri annak használata, illetve böngészése következtében, ide értve bármely anyag, adat, szöveg, kép, videó vagy hanganyag letöltése során bekövetkező negatív eseményt.

Az Üzemeltető semmilyen esetben nem felel a rajta kívül álló okkal (például az internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodással vagy kimaradással) összefüggésben keletkezett hibákért, károkért ideértve a Cosmio oldalakról vagy oldalakra elektronikus formátumban küldött üzenetek megsemmisüléséért, késedelmes megérkezéséért vagy az ezek által okozott károkért.

Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal (ideértve a vírusok vagy egyéb károkozásra alkalmas szoftverek használatát vagy terjesztését, az Üzemeltető birtokában lévő személyes és egyéb adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok megsemmisítését, károsítását vagy nyilvánosságra hozatalát és egyéb hackertevékenységeket is) okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős, ezért az Üzemeltető felelősségét kizárja.

4. Adatvédelmi nyilatkozat

A weboldal használatát az Üzemeltető nem köti regisztrációhoz. A webáruházban történő vásárláshoz azonban regisztráció szükséges, melynek során az Üzemeltető a felhasználó személyes adatainak birtokába jut. Az adatszolgáltatás minden esetben önkéntes.

Az adatvédelemmel és adatkezeléssel kapcsolatos teljes körű tájékoztatást az Üzemeltető honlapján elérhető Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza.

5. Felhasználási feltételek, adatkezelési elvek

A weboldal böngészésével a Felhasználó elfogadja a Cosmio honlap Felhasználási feltételeit, továbbá az Adatkezelési tájékoztatót.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kozmetikai termékekről szóló 246/2013 (VII. 2.) Kormányrendelet és az 1223/2009/EK Európai Parlamenti és Tanácsi Rendelet értelmében az otthon előállított, de nem regisztrált kozmetikumok nem értékesíthetők!