Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

„Hibiszkusz-rózsa” arclemosógél zsíros bőrre

Mennyiség: 100 g
Mosóaktív hányad: 4,16 %
Zsírfázis: 0 %
Tenzid: Decyl Glucoside

Hibiszkusz és rózsa – egy üde, virágos kombináció. Ez a zsírosabb bőr igényeinek megfelelően megkomponált, rózsás illatú arclemosó hatékonyan, mégis kíméletesen tisztít. A hidratáló, bőrnyugtató rózsavíz ellensúlyozza a tenzidek esetleges irritáló hatását. A gyümölcssavakban (AHAs) gazdag, nedvességmegkötő és enyhén fertőtlenítő hibiszkuszkivonat az illat mellé a rózsaszirmok színét adja, emellett az elhalt hámsejtek leválását segítve természetes módon megújulásra serkenti a bőrt, ugyanakkor csökkenti a pórusok eltömődésének és gyulladásának valószínűségét.


„Hibiszkusz-rózsa” arclemosógél zsíros bőrre

Hozzávalók:

I.fázis
4 g glicerin
0,9 g xantán gélképző
46 g rózsavíz
34 g víz
3 g hibiszkuszkivonat

II.fázis
8 g Decyl Glucoside

III.fázis
3 g Leucidal tartósítószer
3 csepp tejsav

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.
2. Mérjük ki a glicerint egy száraz főzőpohárba és keverjük el benne a xantán gélképzőt. Kis adagokban adjuk hozzá a vizes fázis többi részét és keverjük géllé.
3. Mérjük a gélbe a tenzidet, majd alaposan keverjük össze.
4. Keverjük hozzá a tartósítószert és a tejsavat, majd töltsük flakonba és feliratozzuk.

TIPP:

A hibiszkuszkivonat színe a pH függvényében változik. Ügyeljünk rá, hogy gélünket tejsavval a bőr számára is kívánatos 4-5 körüli értékre savanyítsuk vissza.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás