Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Homoktövishús-olaj, bio, CO2-kivonat

Kiszerelés
10 ml
1.650 Ft (1.299 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio homoktövishús-olaj. A homoktövis növény (Hippophae rhamnoides) terméshúsából készült CO2-kivonat, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT (0,1 %)

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 17

Leírás

bio - ellenőrzött ökológiai gazzdálkodásból
Bio homoktövishús-olaj. A homoktövis növény (Hippophae rhamnoides) terméshúsából készült CO2-kivonat, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
A CO2-extrakció (szén-dioxid-extrakció) egy komoly technikai hátteret feltételező, költséges, ámde hatékony és kíméletes kivonási eljárás, amely zsírkísérő hatóanyagokban gazdagabb olajok kinyerését teszi lehetővé. A CO2-kivonással kapott homoktövishús-olaj fitoszterol-, karotinoid- és E-vitamintartalma sokkal magasabb, mint a préseléssel vagy oldószeres kivonással előállított változatoké.

Fizikai jellemzői: sötét narancsvörös színű, sűrű folyadék

Főbb összetevői: 30 % palmitinsav, 25 % palmitoleinsav, 17 % olajsav, 15 % linolsav, 6 % alfa-linolénsav, 295 mg/100 g E-vitamin, 245 mg/100 g karotinoid, K-vitamin, fitoszterolok

Hatásai, tulajdonságai:
• antioxidáns
• gyulladáscsökkentő
• sebgyógyító
• hámosító
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• barriererősítő
• regeneráló
• anti-aging
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• gyulladásra hajlamos bőr ápolására (pl. ekcéma, akne, rozácea)
• idősödő és érett bőr ápolására
• napégette bőr ápolására
• horzsolások, kisebb sérülések, enyhe égések hámosítására

• arc- és testápoló emulziókba, kézkrémekbe
• szérumokba, olajkeverékekbe
• maszkokba, pakolásokba
• napozás utáni regeneráló kozmetikumokba
• anti-aging kozmetikumokba
• sebgyógyító készítményekbe
• dekorkozmetikumokba
• ajakápolókba

Adagolása, feldolgozása: Koncentráltsága és erőteljes színező hatása miatt csak kis koncentrációban, cseppenként adagoljuk. Vitamintartalmának megóvása érdekében lehetőleg a már kézmeleg, kész kozmetikumhoz adjuk.

Helyettesíthetősége: Különleges összetételű, nehezen helyettesíthető olaj.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Alapolajul válasszunk mellé a bőrtípusunknak megfelelő stabil olajokat. Az idősödő és érett bőr ápolására kombinálhatjuk többek közt argánolajjal, vadrózsa- vagy inkamogyoró-olajjal, illetve gránátalmamag-olajjal. A gyulladáscsökkentő tulajdonság kiemelésére keverhetjük kamillaolajjal, ligetszépeolajjal vagy orbáncfűolajjal.

INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (0,1 %)
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 23. -
Igazolt vásárlás
Igazi testes, narancssárga, kiváló minőségű olaj, nagyon szeretjük.

A homoktövishús-olaj bemutatása

A homoktövis világszerte elterjedt és ismert, Magyarországon is őshonos növény. Hazánkban több helyen, főleg a Szigetközben voltak nagyobb állományai, mára azonban csaknem teljesen eltűntek a természetes populációk. Narancssárga, lédús termései ősszel érnek, télen az ágakon maradnak, vitaminokban, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag téli táplálékot nyújtva a vadaknak, madaraknak. A termésekből készült homoktövislevet, szörpöt, lekvárt, kompótot, őrleményt sokan fogyasztják általános erősítő, regeneráló és az immunrendszert kedvezően befolyásoló étrendkiegészítőként.

A barna magokból nyert homoktövismag-olaj és a gyümölcsökből kivont homoktövishús-olaj eltérő összetétellel és ebből következően eltérő hatásokkal bíró elismert kozmetikai alapanyagok. Míg a magból nyert olaj különlegessége magas linolsav- és α-linolénsav-tartalmában rejlik, addig a terméshús-olaj különösen gazdag telített palmitinsavban, palmitoleinsavban és értékes el nem szappanosítható zsírkísérőkben. A terméshús-olajnak direkt préseléssel és CO2-kivonással előállított változata ismert. A CO2 (szén-dioxid) extrakció egy újfajta, komoly technikai hátteret feltételező, költséges, ámde hatékony és kíméletes kivonási eljárás, amely zsírkísérő hatóanyagokban gazdagabb olajok kinyerését teszi lehetővé. A CO2 kivonással kapott homoktövishús-olaj fitoszterol-, karotinoid- és E-vitamintartalma sokkal magasabb, mint a préseléssel vagy oldószeres kivonással előállított változatoké.

A narancsvörös, sűrűn folyó homoktövishús-olaj a növényi vajakhoz hasonlóan palmitinsavban gazdag, tápláló, barriererősítő tulajdonságú. Az avokádóolaj és a makadámiadió-olaj mellett azon kevés forrás közé tartozik, amelyek jelentős mennyiségben tartalmaznak palmitoleinsavat. Ez a növényvilágban ritka zsírsav fontos bőralkotó, mennyisége a kor előrehaladtával jelentősen lecsökken, így az időskori bőrszárazság kialakulásával is összefüggésbe hozzák. A homotövishús-olaj ugyanakkor értékes zsírkísérőinek köszönhetően is kiválóan alkalmas az idősödő és érett bőr ápolására. Az olajban található fitoszterolok, karotinoidok és E-vitamin antioxidáns tulajdonságú vegyületek, amelyek a káros szabad gyökök semlegesítése révén hatékonyan ellensúlyozzák az idő előtti öregedési folyamatokat (pl. pigmentfoltok megjelenése, tónusvesztés, finom ráncok megjelenése), mérséklik a túlzott UV-sugárzás okozta káros hatásokat és nyugtatják az irritált, gyulladt bőrt. Éppen ezért a homoktövishús-olaj kedvező hatású minden olyan bőrtípus ápolásában, ahol a gyulladásra való hajlam problémát jelent. Ráadásul az ekcémák gyógyításában, az akne-hegek megelőzésénél vagy a napégette bőr regenerálásánál különösen jótékony a karotinoidok hámosító tulajdonsága, az érfalvédő K-vitaminnak pedig a rozáceás bőr erősítésénél jut fontos szerep.

Koncentráltsága és erőteljes színező hatása miatt cseppenként adagoljuk. Zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőr ápolásában mindenképpen kis koncentrációban, körültekintéssel alkalmazzuk, mert telített palmitinsav-tartalma miatt komedogén lehet.