Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Így kezdődött...

Szentkereszty Katalin
Napjainkra olyannyira elveszítettük a kapcsolatot a természettel, hogy nemhogy gyermekeink, de sokszor magunk sem tudjuk, hogy hogyan néz ki az a növény, amin az áruházakban vásárolt zöldség terem, hogy miből készül egy joghurt vagy egy sajt, milyen alapanyagok kerülnek a mindennapi kenyérbe.
 
Nem teremtői, megalkotói, csupán fogyasztói vagyunk a szükségleteink kielégítését szolgáló termékeknek. Ezért nem fordítunk különösebb figyelmet a részletekre – azaz a lényegre – hogy mi is van abban a termékben, amit olyan vonzó csomagolásban leveszünk a polcról. Nincs ez másként a kozmetikumainkkal sem.
 
Mint sok más Édesanyát, engem is gyermekeim születése vitt el egy egészségesebb életmód irányába. Amikor már nem magamról volt szó, hanem arról, hogy Őt mivel táplálom, hogy Őt milyen kozmetikumokkal ápolom.
 
Mindig is szerettem alkotni; az általam elgondolt, megtervezett és megvalósított tárgyak egyedisége, személyre szabottsága hihetetlenül sok örömöt jelent számomra. Ezért kézenfekvő volt, hogy megpróbálkozzam néhány, addig csak készen vásárolt élelmiszer elkészítésével is. Megtapasztalhattam, mennyivel értékesebb egy frissen sült kenyér, egy saját készítésű túró, vaj, vagy joghurt, amiről pontosan tudom, hogy hogyan jött létre és mit tartalmaz. 
 
Amikor két évvel ezelőtt kezembe került egy idegen nyelvű könyv a natúrkozmetikumok otthoni készítéséről, egy újabb izgalmas világ tárult fel előttem. Lelkesen gyártottam egymás után a különböző arckrémeket, testápolókat, és nem sokkal később elhatároztam, hogy  ezeket az ismereteket mindenki számára elérhetővé teszem. 
 
Sajnos igen nagy nehézségekbe ütközött a kozmetikumokhoz szükséges alapanyagok beszerzése, sok összetevőre csak külföldön bukkantam. Adott volt a következő cél: egy minden tekintetben átgondolt, kizárólag megbízható és jó minőségű, ártalmatlan és kipróbált alapanyagokból összeállított termékpaletta egy webáruház keretein belül.
 
A honlap és a webáruház Magyarországon elsőként elkészült, termékpalettáját igyekszünk az Önök igényei szerint folyamatosan bővíteni, mindig ügyelve arra, hogy a jó minőség egyben megfizethető és így minél többek számára elérhető is legyen.
 
Szívből kívánom, hogy lelje örömét oldalaink böngészésében, és ha kedvet kapott, fedezze fel magának is az otthon készíthető kozmetikumok világát!
 
2010. Kikelet hava
 
Szentkereszty Katalin
Háromgyermekes Édesanya, a Cosmio megálmodója