Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Inkamogyoró-olaj (Sacha inchi), bio

Kiszerelés
990 Ft (780 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt inkamogyoró-olaj (sacha inchi), ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: PLUKENETIA VOLUBILIS (INCA PEANUT) OIL  

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

bio - ellenőrzött ökológiai gazzdálkodásból

Hidegen sajtolt inkamogyoró-olaj (sacha inchi) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
Fizikai jellemzői: Zöldessárga, jellegzetesen friss növényi illatú olaj. Jódszám: 190-200. Szappanszám: 185-200.
 
Főbb összetevői: 45% ά-linolénsav, 35 % linolsav, 10 % olajsav, 4 % palmitinsav, 3 % sztearinsav, közelítőleg 200mg/100g E-vitamin (δ- és γ-tocopherol), A-vitamin, fitoszterolok
 
Hatásai, tulajdonságai:
• javítja a sejtanyagcserét, regeneráló, sejtmegújító hatású
• regenerálja és megerősíti a bőr védő barrierrétegét
• hidratál, növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát
• bőrpuhító, emolliens
• enyhén gyulladáscsökkentő
• gyorsan, mélyen szívódik fel, nem tömíti el a pórusokat

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• idősödő és érett bőr ápolására
• száraz, hámló, viszkető bőr ápolására
• érzékeny, gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• pirosodásra, rozáceára hajlamos bőr ápolására
• zsíros, pattanásra hajlamos, aknés bőr ápolására

• arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, balzsamok, fluidok, arctisztítók, sminklemosók)
• oleogélekbe
• olajkeverékekbe (pl. arcolajok, masszázsolajok)
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szérumok, szemkörnyékápolók, arcolajok, pakolások, arcmaszkok)
• májfoltok, hegek, sebhelyek kezelésére szánt kozmetikumokba
 
Adagolása és feldolgozása: Intenzív hatása miatt az ajánlott koncentráció a zsírfázis 5-10%-a. Hőérzékeny, lehetőség szerint a már felmelegített zsírfázishoz adjuk, vagy utólag a langymelegre hűlt készítménybe keverjük (vigyázat, ezt nem minden emulgens teszi lehetővé!).
 
Helyettesíthetősége: Hasonló zsírsavösszetétele miatt helyettesíthetjük vadrózsaolajjal, amely ugyan alacsonyabb ά-linolénsav-tartalommal bír, viszont különleges összetevője a bőrfeszesítő, rugalmasság fokozó transzretinsav.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A védő barrierréteg erősítése és a vízmegtartó képesség fokozása érdekében a száraz, hámló, gyulladásra hajlamos bőrre szánt készítményekben az inkamogyoró-olajat keverhetjük argán-, szőlőmag-, körömvirág-, avokádó-, makadámiadió- vagy szezámalapolajokkal. A bőr teljes zsírsavszükségletének pótlására a szőlőmag- és a körömvirág-alapolajokat kombináljuk mandula-, sárgabarackmag- vagy szilvamagolajjal. Anti-aging kozmetikumok alapolajául válasszunk argán-, avokádó-, makadámiadió- vagy körömvirágolajat, amit az inkamogyoró-olaj mellett kevés gránátalmamag-olajjal egészíthetünk ki.

INCI: Plukenetia volubilis (Inca Peanut) Oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 22. -
Igazolt vásárlás
Arcszérumban használom, nekem nagyon bevált, istenien beszívódik.

Az inkamogyoró-olaj (Sacha inchi olaj) bemutatása

Az inkamogyoró (Plukenetia volubilis) az amazóniai őserdőben honos cserje. A perui őslakosok az inkák idejétől kezdve évszázadok óta termesztik csont- és izomfájdalmakat csillapító hatása miatt, liszttel kevert őrleményét kozmetikumként használják. A magok hidegen sajtolásával nyert inkamogyoró-olaj (más néven sacha inchi) különleges összetételű, sokoldalúan felhasználható kozmetikai összetevő. Gazdag telítetlen esszenciális ά-linolénsavban (ω-9,6,3) és linolsavban (ω-9,6), E-vitaminban és fitoszterolokban.

Fő komponense, a háromszorosan telítetlen ά-linolénsav, a hámsejtek membránszerkezetének fellazítása révén javítja a sejtanyagcserét, ezáltal segíti a sejtmegújító, regeneráló folyamatok működését. Az inkamogyoró-olaj a vadrózsaolajhoz hasonlóan az idősödő és érett bőr ápolására szánt kozmetikumok értékes, ámde ritka összetevője, amely a bőrhibák, hegek kezelésére is megoldást nyújthat.

Ugyanakkor linolsavkomponense a ceramidmolekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrierrétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. Ily módon megerősíti és regenerálja a védő barrierréteget, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, hidratáló hatású. Mindezek mellett linolsavtartalmának egy részét a bőr enzimei gyulladáscsökkentő anyagokká alakítják, így az inkamogyoró-olaj (önállóan vagy γ-linolénsavtartalmú olajokkal kombinálva) különösen alkalmas a neurodermitiszes, gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására. Gyorsan, könnyen és mélyen szívódik fel, nem hagy zsíros utóérzetet, nem tömíti el a pórusokat. A zsíros és száraz bőr ápolására szánt készítményekben egyaránt használható.

Bár a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajok általában oxidációra hajlamosak, az inkamogyoró-olajat magas antioxidáns E-vitamintartalma (δ- és γ-tocopherol) stabilizálja, kielégítő eltarthatóságot biztosít. Az olaj mégis fényérzékenyítő tulajdonságú. Alkalmazását kerüljük a fénynek kitett bőrfelületen, elsősorban esti-éjszakai készítményekben használjuk.