Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Intim mosakodógél

Mennyiség: 100 g
Mosóaktív hányad: 8 %
Tenzid: Decyl Glucoside, Lamesoft
pH = 4,2

Ez a friss illatú mosakodógél gyengéden, mégis hatékonyan tisztít. Optimális savasságával (pH = 4,2) segíti az intim területek természetes egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. Az aloe kivonat nyugtató hatású, csökkenti az esetleges irritációt. A normál flóra kímélése érdekében természetes Leucidallal tartósítjuk.


Intim mosakodógél

Hozzávalók:

I.fázis
73 g víz
7 g aloe vera gél 10:1 koncentrátum
0,9 g xantán transzparens

II.fázis
12 g Decyl Glucoside
5 g Lamesoft

III.fázis
2 g Leucidal tartósítószer
7 cs. tejsav
2-3 cs. levendula illó

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Mivel a mosakodót Leucidallal tartósítjuk, hogy még a legérzékenyebb bőr is jól tolerálja, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.

2. Egy főzőpohárba mérjük ki a I. fázis folyékony alapanyagait, egy külön tálkába pedig a xantán gélképzőt.

3. A víz-aloe elegyet melegítsük kb. 50-60 ºC-ra, és oldjuk fel benne a II. fázishoz tartozó tenzideket. Ezután a xantánt kis részletekben, óvatosan beleszórva intenzív keveréssel gélesítsük a vízfázist.

4. A kész gélbe alaposan keverjük bele a III. fázis anyagait.

5. Az elkészült mosakodót töltsük flakonba és feliratozzuk.


Tartalomhoz tartozó címkék: Fürdőkellékek