Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Jojobaolaj, bio

Kiszerelés
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt, finomítatlan, natív jojobaolaj (jojobaviasz).
INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

bio - ellenőrzött ökológiai gazzdálkodásbólKiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt, finomítatlan, natív jojobaolaj (jojobaviasz) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
Fizikai jellemzői: Illatos, aranysárga olaj.
 
Főbb összetevői: 70% gadoleinsav, 15% erukasav, 10% olajsav, 1-2% palmitinsav, fitoszterolok, közelítőleg 50mg/100g E-vitamin (γ-, ά-, és δ-tocopherol)
 
Hatásai, tulajdonságai:
• jól tolerálható
• regenerálja a bőrfelszínt védő hidrolipid-emulziót
• felszíni nedvességmegkötő, tartósan hidratáló hatású
• bőrpuhító, emolliens
• kiemelkedő fény- és oxidációstabilitással bír
• nem jelent táptalajt a baktériumok számára
• könnyen eloszlatható, jól felszívódó, nem komedogén
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
alapolajnak minden bőrtípus ápolására
• kiemelten a zsíros, pattanásos bőr ápolására
• kiemelten az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolására
• a finom bababőr ápolására

• stabil alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, kenőcsök, balzsamok, fluidok, arctisztítók, sminklemosók)
• olajkeverékek oxidációs stabilitásának növelésére (pl. masszázsolajok, arcolajok, hajolajok, oleogélek)
• illóolajkeverékek vivőolajául (pl. parfümkészítéshez)
• napvédő és napozás utáni készítmények olajkomponensének
• borotválkozás utáni balzsamokba
• babaápolási készítményekbe (pl. popsibalzsamok, popsikrémek, testápolók)
• hajápolási készítményekbe (pl. samponok, hajbalzsamok, hajolajok, hajvégápolók)
• dekorkozmetikumokba (pl. alapozók, rúzsok, ajakápolók, szájfények, alapozók, BB krémek)
• dezodorokba (pl. golyós és krémdezodorok)
 
Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Emulziós krémekben enyhén emulgeáló és konzisztencianövelő hatású.
 
Helyettesíthetősége: Egyedülálló zsírsavösszetételű, nehezen helyettesíthető olaj.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Mivel a jojobaolaj csak nagyon kis mennyiségben tartalmazza a bőr egészséges működéséhez szükséges alapvető zsírsavakat (úgymint palmitinsav, sztearinsav, olajsav, linolsav), a bőrápoló kozmetikumokban lehetőség szerint keverjük más tápláló és hidratáló olajokkal, vajakkal.
Száraz, gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr esetén például kombinálhatjuk argánolajjal, illetve magas olajsavtartalmú avokádó- vagy mandulaolaj és magas linolsavtartalmú szőlőmag-, körömvirág- vagy ligetszépeolaj keverékével. Zsírosabb, pattanásra hajlamos bőrre szánt készítményekben pedig sárgabarackmag-olaj és szőlőmag- vagy ligetszépeolaj keverékével. Az érzékeny bababőr ápolására szánt kozmetikumokba választhatjuk a jól tolerálható avokádó- és mandulaolajat valamint a sárgabarackmag-olajat. Hajápolási készítményekben választhatunk mellé önállóan vagy keverve tápláló és hidratáló mandulaolajat, szezámolajat vagy makadámiadió-olajat. Különösen száraz haj és száraz, irritált fejbőr ápolására a receptúrát kiegészíthetjük körömvirág- vagy kamillaolajjal, valamint avokádóolajjal.
 
INCI: Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 29. -
Igazolt vásárlás
Illatmentes, jól használható arckrémekhez, de akár natúron körömágybőrápolóként is.
2024. 02. 23. -
Nagyon kellemes használni akár magában akár összetevôként, könnyû a formulája, nem terheli a bôrt
2024. 02. 07. -
Igazolt vásárlás
Nagyon érzékeny a bőröm, sajnos nem sok mindent visel el még a növényi olajok közül se, de semmi problémát nem okoz ez az olaj, szeretem.
2024. 02. 02. -
Igazolt vásárlás
Nagyon jó minőségű, szép a csomagolása, régóta innen vásárolom.

A jojobaolaj bemutatása

Jojoba a fán

Az amerikai kontinens sivatagaiban őshonos jojobacserje (Simmondsia Chinensis) diószerű termésének nagy, barna magjaiból préselt olajat az indiánok már évszázadokkal ezelőtt ismerték, kiváló tulajdonságait a kozmetikai ipar azonban csak nemrégiben fedezte fel, és egyre szélesebb körben, a kihalás szélére sodródott ámbrás cet olajának helyettesítőjeként használja.

Kémiai szerkezetét tekintve a jojobaolaj tulajdonképpen szobahőmérsékleten folyékony viasz. 97%-ban hosszú szénláncú viaszészterek, kevés szabad zsírsav és zsíralkohol, fitoszterolok és E-vitamin (γ-, ά-, és δ-tocopherol) alkotják. Összetevői az emberi faggyú alkotóelemeihez hasonló szerkezetűek és hatásúak, ennek köszönhetően a jojobaolaj regenerálja a bőrfelszínt védő emulziós hidrolipid-réteget, növeli a felsőbb rétegek víztartalmát, hatására a bőr puhábbá, rugalmasabbá válik. Mivel viaszészterei a bőr enzimei által csak lassan kerülnek lebontásra, hidratáló hatását hosszan és fokozatosan fejti ki.

Bőrrokon összetételének köszönhetően a jojobaolaj finom, nem zsíros utóérzetű, nem okkluzív filmbevonatot képez a bőrön, mely nem tömíti el a pórusokat, nem komedogén hatású. Zsírsavkomponenseinek lebontására és hasznosítására számos mikroorganizmus, köztük az acne kialakulásában legfontosabb szerepet játszó Propionibecterium acne is képtelen, így a jojobaolaj életfeltételeiket ellehetetlenítve, közvetett módon gátolja azok szaporodását.

Ezen tulajdonságainak és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a jojobaolaj a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr ideális ápolószere. Nagyon jól tolerálható, a gyulladásra hajlamos érzékeny bőr és a finom bababőr ápolására egyaránt kiválóan alkalmas, de használatából a száraz, vízhiányos és az érett bőr is profitál. Jótékony hatásai nem korlátozódnak a bőrre, a jojobaolaj az igénybevett, száraz, töredezett haj és körmök kezelésében, regenerálásában, valamint a fejbőr ápolásában is hathatós segítséget nyújt.

A mikroorganizmusokkal szembeni ellenállósága mellett, mely készítményeinek az átlagosnál jobb eltarthatóságot biztosít, a jojobaolaj kiemelkedő oxidációstabilitással is bír, ezért nehezen avasodik, olajkeverékekben (pl. illóolaj-keverékek, higítások, hajolajok, arcolajok) védő hatású.

Nem fényérzékenyítő, napvédő készítményekben is biztonsággal alkalmazható.