Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kakaóvaj, bio, dezodorált

Kiszerelés
900 Ft (709 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio kakaóvaj pasztilla formában. Vízgőzzel dezodorált, azaz szagtalanított, de a kizárólag mechanikai finomítás csak enyhíti az erős kakaóillatot, a terméknek nagyon kellemes („csoki”) illata van.
A kakaóvaj átlagos sűrűsége 0,9 g/cm³, ezért 50 g kakaóvaj térfogata 55 ml.
INCI: THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás

bioBio kakaóvaj pasztilla formában, mely megkönnyíti az adagolást. Vízgőzzel dezodorált, azaz szagtalanított, de a kizárólag mechanikai finomítás csak enyhíti az erős kakaóillatot, a terméknek nagyon kellemes („csoki”) illata van.

A pasztillák mérete – kiszereléstől függően – 8 mm és 20 mm között változik.
 
Ez a kemény állagú zsír kiválóan alkalmas az emulziók konzisztenciájának növelésére, de mivel kifejezett zsírozó és filmképző hatású, ezért elsősorban a száraz bőr ápolószere. Lysolecitinnel kombinálva ez a hatás csökken és könnyedebb emulziók is készíthetők. Az ún. masszázstömbök és fürdőpralinék készítéséhez is elengedhetetlen, hiszen szilárdabbá, ugyanakkor könnyen olvadóvá teszi ezeket a termékeket.
 
INCI: Theobroma cacao (cocoa) seed butter
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 05. 23. -
Igazolt vásárlás
A legkiválóbb kakaóvaj számomra a cosmio dezodorált kakaóvaja. Ár-érték arányban is kiváló és nem csak vivóanyagként jó, hanem hidratáló és regeneráló hatású is egyben a hámréteg számára. Önmagában is gyakran használom.
2024. 04. 08. -
Ezt is nagyon szeretem nagyon jó használni S kiváló minőségű
2024. 02. 24. -
Igazolt vásárlás
Könnyen adagolható típusa a kakaóvajnak, sűrűbbé, krémesebbé tette a krémet. :)

A kakóvaj bemutatása

Érnek a kakaógyümölcsökAz eredetileg Amerika trópusi részéről származó kakaófa (Theobroma cacao L.) ma már a világ több hasonló éghajlatú pontján honos, a termőterületek nagy része Afrikában található. Az éretten sárgás-barnás termések magjaiból sajtolva nyerjük a finomítatlan, sárgásfehér színű, kakaós-csokoládés illatú kakaóvajat. A kereskedelmi forgalomban kapható még különböző eljárásokkal finomított, szagtalanított változata is, amely a zsírsavösszetétel tekintetében hasonlóan értékes lehet. A felhasználás és adagolhatóság megkönnyítésére a megolvasztott kakaóvajból gyakran pelleteket, pasztillákat készítenek.

A kakaóvaj különleges zsírsavösszetételű alapanyag, 55-70 %-ban telített zsírsavakat, palmitinsavat és sztearinsavat tartalmaz. Ebből adódóan a bőrön nehezebben oszlatható el, felszívódása lassabb, nehézkesebb, a telítetlen zsírsavakat (is) tartalmazó olajoknál. Kiváló emolliens-komponens, amely a bőrfelszínen finom, vékony bevonatot képezve csökkenti a vízvesztést, hidratáló, bőrpuhító tulajdonságú. Védi a bőrt a külső behatásoktól, csökkenti a gyulladások, irritációk kialakulásának valószínűségét, bőrnyugtató hatású. Kiváló tápláló, visszazsírozó összetevő a száraz, viszkető, irritált, érzékeny bőr ápolásában. Ápoló hatásához kissé alacsony fitoszterol- és tokoferoltartalma is hozzájárul. Filmképző hatása miatt nehezíti a faggyú ürülését, eltömítheti a pórusokat, zsírosabb bőr esetén komedogén hatású lehet.

A kakaóvaj a telített zsírsavak mellett 30-40 % olajsavat is tartalmaz. Az olajsav a bőrbe jobban szívódik fel, a lipid-barriert regenerálva, erősítve maga is hidratáló hatású. Ugyanakkor fokozza a penetrációt, a zsíroldékony hatóanyagok felszívódását. Ennek a tulajdonságának például masszázstömbök, balzsamok (babapopsibalzsam, körömvirágbalzsam) készítésénél lehet jelentősége.

KakaóbabA kakaóvaj a kozmetikumkészítésben fontos konzisztencianövelő alapanyag. Sűrűbb konzisztenciát ad az o/v krémeknek, szilárdságot a magasabb olajtartalmú v/o kenőcsöknek. Vízmentes balzsamok, masszázstömbök, testvajak, fürdőpralinék elmaradhatatlan összetevője, a megfelelő szilárdság mellett könnyű olvadást biztosít. A nagyobb mennyiségű kakaóvajjal készült kozmetikumok végső konzisztenciájukat csak néhány nap érés után érik el.

Feldolgozása egy kis körültekintést igényel. Különlegessége, hogy különböző olvadáspontú módosulatokkal rendelkezik. Természetes állapotában a stabil, 34-35 °C körüli olvadáspontú változatot tartalmazza, ezért szobahőmérsékleten szilárd. Hőérzékenysége abban rejlik, hogy 40 °C fölé melegítve alacsonyabb (17-22 °C) olvadáspontú módosulatok keletkezhetnek, ilyenkor a kakaóvaj nehezebben vagy egyáltalán nem tud megszilárdulni. Ezért a kakaóvajat lehetőség szerint a már homogén, vízfürdőből kivett zsírfázisban kevergetve olvasszuk fel.

A telített zsírsavakban gazdag kakaóvaj nagy oxidációs stabilitással rendelkezik. Nehezebben avasodik, jól eltartható. Nem fényérzékenyítő hatású, nappali kozmetikumokban és fényvédő készítményekben is biztonsággal alkalmazható.

A szappankészítésnél már 4-6 %-ban is észrevehetően szilárdítja a szappant és stabilizálja a habot. Szokásos adagolás 5-25 %, de nagyobb arányban is használható.