Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kakaóvajas naptej SPF 25+

Mennyiség: 100 g
Zsírfázis: 10 %
Emulgeátor: Lysolecitin

Könnyű naptej kakaóvajjal. A hozzáadott antioxidáns hatású anyagok a számított 25-ös SPF értéket – nem számszerűsíthető módon – tovább növelik.


Kakaóvajas naptej SPF 25+

Hozzávalók:

I. fázis:

4 g Lysolecitin
5 g  kakaóvaj

II. fázis:

4 g glicerin
4 g zöldteakivonat
4 g vadgesztenyekivonat
52 g levendulavíz

20 g Parasol napvédő adalék
0,5 g Solagum gélképző

III. fázis:

1 g Bisabolol
5 g Panthenol
20 csepp Rokonsal BSB-n
6-8 csepp illóolaj (levendula, menta, geránium)


Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A II. fázis alapanyagait – a Solagum kivételével – mérjük egy másik főzőpohárba, alaposan keverjük össze. A Solagumot mérjük egy kis tálkába.
  4. A két hőálló főzőpoharat lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz elolvad a kakaóvaj. Zárjuk el a platnit.
  5. Vegyük ki a vízfürdőből a vizes fázist tartalmazó poharat. Gélesítsük a vízfázist a solagummal.
  6. Vegyük ki a vízfürdőből a zsíros fázist is. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén krémet nem kapunk. Utána alacsonyabb fordulatszámon keverjük tovább.
  7. Egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a III. fázis alapanyagait.
  8. Az elkészült krémet flakonba töltjük és feliratozzuk.

TIPP:

A menta illóolaj üdítő a nyári melegben, de ha a naptejet kisgyermekek számára készítjük, akkor ne használjuk a menta illót. A termék illóolaj nélkül is kellemes illatú.


Tartalomhoz tartozó címkék: Speciális készítmények