Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kámforkristály, 100 %‑ban természetes tisztaságú

Kiszerelés
390 Ft (307 Ft + ÁFA)
Menny.:db
100 %‑ban természetes tisztaságú kámforkristály, a kámforfa természetes illóolajából előállítva.
INCI: CAMPHOR
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 4

Leírás

Kámforkristály. 100 %-ban természetes tisztaságú. A kámforfa (Camphora verum = Cinnamomum camphora) természetes illóolajából előállítva.

Fizikai jellemzői: Jellegzetes illatú, fehér, kristályos anyag. Könnyen párolog (szublimál), ezért hűvös helyen, jól lezárva tároljuk!

Hatásai, tulajdonságai:
• fertőtlenítő (baktérium-, gomba- és vírusellenes)
• fájdalomcsillapító
• hűsítő, csökkenti az égő, viszkető érzést a bőrön
• ugyanakkor bőrpirosító, enyhe értágító
• enyhe érzéstelenítő
• illata nyugtató
• rovarűző

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• bedörzsölő-balzsamokba, krémekbe (pl. ízületi és izomfájdalmak enyhítésére)
• masszírozókrémekbe
• illatos mellkas-bedörzsölőkbe, orrkenőcsökbe
• fejfájást csillapító „tigrisbalzsam” készítéséhez
• kiütések, csípések, viszketés, ajakherpesz tüneteinek enyhítésére
• zsíros, pattanásos bőr ápolására
• szappanokba

Feldolgozása: Olajokban, illóolajokban, alkoholban oldódik. Mivel könnyen párolog, lehetőleg kevés olajban oldva a szobahőmérsékletű kozmetikumhoz keverjük. Vízmentes balzsamok készítésekor lehetőség szerint a már összeolvasztott, hűlőfélben levő balzsamalaphoz adjuk.

Adagolása: 3-10 %

Ellenjavallat: Várandósság és szoptatás ideje alatt ellenjavallt. Egyéni érzékenység esetén allergiás reakciókat válthat ki. Kisgyermekeknél körültekintéssel alkalmazandó!

Figyelmeztetés: Gyermekektől távol tartandó! Lenyelve súlyos mérgezési tüneteket okozhat!

INCI: Camphor
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A kámforkristály bemutatása

KámforktistályA Távol-Keleten őshonos kámforfa (Cinnamomum camphora = Camphora verum) a világ legnagyobbra növő fáinak egyike. A minden részében illatos, különleges aromát árasztó növény faanyagából vízgőzdesztillálással állítják elő a kámforolajat, amely évezredek óta ismert fertőtlenítő hatásáról. A régi időkben balzsamozó olajkeverékek alkotója volt, pestisjárványok idején pedig légtérfertőtlenítőként alkalmazták. A természetes kámfor fehér kristályok formájában egyszerű fizikai eljárással, nagy tisztaságban nyerhető ki a kámforolajból, szintetikus változatát a vegyipar terpentinolajból állítja elő.

A kámfor jellegzetes, aromás illata nyugtató, feszültségoldó hatású. Gyakori összetevője a különböző ízületi- és izomfájdalmak (pl. hátfájás, térdfájás) enyhítésére szolgáló bedörzsölő krémeknek, balzsamoknak, és kámforral készül az ismert, fejfájást mérséklő „tigrisbalzsam” is. Hűsítő, enyhe érzéstelenítő tulajdonsága hatékonyan kiegészíti fájdalomcsillapító hatását. A bőr idegvégződéseire hatva mérsékli a viszketést, tüneti bőrnyugtató hatású. Ismert fertőtlenítő hatásából a pattanásokra, aknéra hajlamos zsíros bőr is profitál.

A kámfor könnyen feldolgozható, sokoldalú alapanyag. Foglalhatjuk vízmentes balzsamokba, krémekbe, kenőcsökbe, különféle illatos bedörzsölőkbe, de a házi szappanoknak is különleges összetevője lehet.