Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kamillaolaj

Kiszerelés
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Az orvosi székfű, más néven kamilla (Chamomilla recutita) virágzatának szójaolajos kivonata (macerátuma). Az alapár 50 ml-re vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: GLYCINE SOJA OIL, CHAMOMILLA RECUTITA

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 11

Leírás

Kamillaolaj. Az orvosi székfű (kamilla) virágzatának szójaolajos kivonata (macerátuma).

Hatásai, tulajdonságai:
• gyulladáscsökkentő
• sebgyógyító, hámosító
• antimikrobiális (baktérium-, vírus- és gombaellenes)
• antioxidáns
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• bőrpuhító, emolliens
• könnyen és mélyen szívódik fel, nem tömíti el a pórusokat, nem komedogén
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• normál és szárazabb, viszkető, hámló bőr ápolására
• gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• irritált, érzékeny bőr ápolására
• zsíros, pattanásos bőr ápolására, akne kezelésére
• idősödő és érett bőr ápolására
• száraz, viszkető, irritált fejbőr ápolására

• sebgyógyító, hámosító készítményekbe (pl. krémek, kenőcsök, balzsamok)
• csípések, enyhe égések kezelésére
• arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, fluidok, arctisztítók, sminklemosók)
• borotválkozás utáni készítményekbe
• napozás utáni készítményekbe
• popsikenőcsökbe, pelenkakiütés kezelésére
• anti-aging kozmetikumokba
• hajápoló készítményekbe (pl. pakolások, hajolajok, balzsamok)

Ellenjavallat: Allergia a fészkesvirágzatúak családjába tartozó növényekre. Egyéni érzékenység esetén a bőrgyulladás (dermatitisz) tüneteit súlyosbíthatja.
 
Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető.
 
Helyettesíthetősége: Hatásai és a kivonatoláshoz felhasznált szójaolaj tulajdonságai leginkább a napraforgóolajban kivonatolt körömvirágolajjal rokoníthatók. Hasonlóan kiváló gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és hámosító, valamint antibakteriális tulajdonságú az orbáncfűolaj, amelynek barrierregeneráló hatása azonban kevésbé kifejezett.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A bőr teljes zsírsavszükségletének kielégítésére a száraz bőr ápolására szánt kozmetikumokban többek közt magas olajsavtartalmú mandulaolajjal, illetve olajsav- és palmitoleinsav-tartalmú avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, vagy a vitaminokban is gazdag, tápláló argánolajjal keverhetjük. Barrierstabilizáló hatását fokozhatjuk, ha a magas linolsavtartalmú ligetszépe- vagy szőlőmagolajjal kombináljuk. A zsírosabb, pattanásra hajlamos bőr ápolására szánt kozmetikumokban megfelelő kiegészítője az olajsavban gazdag sárgabarackmag-olaj, vagy a baktériumok számára hozzáférhetetlen jojobaolaj. Gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató készítményekben hatásait tovább erősíthetjük többek közt ligetszépeolaj vagy orbáncfűolaj hozzáadásával. Sebgyógyító, fertőtlenítő célú készítményekben pedig kombinálhatjuk orbáncfű- vagy neemolajjal.
 
INCI: Glycin soja oil, Chamomilla recutita flower extract
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag

Vélemények

5.00
5 értékelés
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 06. 23. -
Igazolt vásárlás
Körömvirág krém készítéshez használom. Nagyon szeretem, meg vagyok elégedve!
2024. 04. 17. -
Imádja a bőröm, pihi - puhi.
2024. 04. 10. -
Igazolt vásárlás
Én a balzsamomba teszem bele, amit gyulladáscsökkentőként használok. Nagyon jótékony olaj!
2024. 04. 02. -
Remek gyulladáscsökkentő olaj.
2024. 02. 21. -
Igazolt vásárlás
Nagyon jó minőségű. Főleg sebkenőcsökben használom sok sikerrel.

A kamillaolaj bemutatása

kamilla-olaj-50-ml

Az orvosi székfű, köznapi nevén kamilla (Chamomilla recutita) kétségtelenül az Európában legismertebb gyógynövények egyike. Virágzatát szójaolajban áztatva, úgynevezett macerátumot készítve kapjuk a kamillaolajat.

A kamillaolaj kenőcsök, krémek alapolaja vagy értékes hatóanyaga lehet. Kiváló gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, hámosító, bőrnyugtató, antimikrobiális (baktérium-, gomba- és vírusellenes) és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen hatásainak köszönhetően különösen alkalmas a gyulladásra, ekcémára hajlamos valamint a zsíros, pattanásos, aknés bőr ápolására. Használhatjuk sebgyógyító krémekben, popsikenőcsökben, csípések, enyhe égések vagy a már kialakult pelenkakiütés kezelésére. Nyugtatólag, csillapítólag és fertőtlenítőleg hat az irritált bőrre, például borotválkozás vagy napozás után, illetve pattanások esetén. Pakolások, balzsamok és olajkeverékek formájában pedig akár a száraz, viszkető, hámló fejbőr ápolására is alkalmazható.

A kivonatoláshoz felhasznált szójaolaj ideális vivőolaj a kamilla hatóanyagai számára, mivel olajsav- és kiemelkedően magas lecitintartalma fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. Másrészről a szójaolaj magas linolsavtartalommal jellemezhető. Az esszenciális (vagyis a szervezet által önállóan elő nem állítható) linolsav a ceramid-1-molekulák alkotója, és mint ilyen a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrierrétegének erősítésében és regenerálásában játszik fontos szerepet. A jól felépített, ép barrier működésének köszönhetően csökken a párolgás általi vízvesztés, vagyis a bőr hidratáltabbá, puhábbá, rugalmasabbá válik. Ugyanakkor a sértetlen barrier nagyobb védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben (pl. UV-sugárzás, szennyezett levegő, kemikáliák, kontaktallergének), csökken az irritációk, gyulladások kialakulásának valószínűsége. A benne található ά-linolénsav ugyanakkor jótékonyan egészíti ki a kamilla sebgyógyító hatását, a hámsejtek membránszerkezetének fellazítása révén javítja a sejtanyagcserét, ezáltal segíti a sejtmegújító, regeneráló folyamatok működését. Mindezek mellett linolsav- és ά-linolénsav-tartalmának egy részét a bőr enzimei gyulladáscsökkentő anyagokká képesek alakítani.

A kamillaolaj könnyen és mélyen szívódik fel, nem tömíti el a pórusokat, a zsíros és a száraz bőr ápolására egyaránt kiválóan alkalmas.

Szójaolaj alapolaja fényérzékenyítő tulajdonságú, használata napnak kitett bőrfelületen nem, vagy csak kis mennyiségben javasolt.

A kamillaolaj egyes komponensei egyéni érzékenység esetén allergiás reakciókat válthatnak ki, illetve súlyosbíthatják a már kialakult bőrgyulladások (dermatitiszek) tüneteit.