Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kókuszolaj, bio

Kiszerelés
800 Ft (630 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt, finomítatlan, szűz kókuszolaj (kókuszvaj, kókuszzsír), ellenőrzött ökológiai gazdaságból.
INCI: COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás

Hidegen sajtolt, finomítatlan, szűz kókuszolaj (kókuszvaj, kókuszzsír) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. A kókuszpálma termésének húsából préselt olaj szobahőmérsékleten szilárd, és 25-26 celsius fokon olvad. Ha nincs ezen a hőmérsékleten az üveg, akkor meleg vízbe állítva fel kell melegíteni, hogy a felolvadt olajat ki lehessen tölteni az üvegből. A szűz olaj megőrzi a jellegzetes kókuszillatot és ízt. Gyorsan beszívódik a bőrbe, akár magában, akár kozmetikumok összetevőjeként intenzíven ápolja a száraz bőrt és hajat.

Fizikai jellemzői: Markánsan kókuszillatú és -ízű átlátszó folyadék, amely 24°C alatt vajszerűvé dermed. A fehér színű, szilárd forma a bőrrel való érintkezés vagy enyhe melegítés hatására könnyen lágyul, vízfürdőbe állítva önthető olajjá alakítható.

Főbb összetevői: 45-50% laurinsav, 20% mirisztinsav, 10% palmitinsav, 5-10% olajsav, 5-10% kaprinsav, 5-10% kaprilsav, fitoszterolok

Hatásai, tulajdonságai:
• tápláló, visszazsírozó
• bőrpuhító, emolliens
• gátolja az izzadságszag kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását
• hajápoló készítményekben fényt és csillogást ad a hajnak
• nyugtatja az irritált bőrt és fejbőrt
• javítja a vele készült kozmetikumok terülését és felszívódását
• felszívódása gyors, de felületes
• eltömítheti a pórusokat, enyhén komedogén

Ajánlott felhasználása, készítmények:
normál bőr ápolására
• száraz, viszkető, irritált bőr ápolására

• arc- és testápoló emulziók olaj komponensének (pl. krémek, tejek, kenőcsök, balzsamok, fluidok)
• masszázsolajnak
• masszázstömbökbe, ajakápolókba, rúzsokba az optimális olvadás biztosítására
• dezodorokba (pl. deo-stiftek, golyós és krémdezodorok)
• napvédő készítmények olajkomponensének (visszazsírozó hatás, oxidációs stabilitás fokozása)
• hajápoló készítményekbe
• illatos, olajos kivonatok készítéséhez
• szappankészítéshez

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Bár szobahőmérsékleten szilárd állagú, emulziókban inkább viszkozitáscsökkentő hatású. A szűz kókuszolaj jellegzetes illata a felhasznált mennyiségtől függően a kész kozmetikumban is megmarad.

Helyettesíthetősége: Különleges zsírsavösszetételű, nehezen helyettesíthető olaj.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Arc- és testápoló emulziókban a bőr teljes zsírsavszükségletének biztosítására kombináljuk olajsav- és linolsavtartalmú olajokkal. A száraz, irritált bőr ápolására többek közt keverhetjük argán- vagy szezámolajjal, avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, mandulaolajjal, szőlőmagolajjal, kevés ligetszépeolajjal. Hajápolási készítményekben választhatunk tápláló és hidratáló alapolajul mandulaolajat, szezámolajat vagy makadámiadió-olajat. Különösen száraz haj és száraz, irritált fejbőr ápolására a receptúrát kiegészíthetjük körömvirág-, kamilla- vagy avokádóolajjal. Ugyanakkor a hozzáadott ricinusolaj növeli a haj puhaságát, selymességét.

INCI: Cocos nucifera (Coconut) oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
7 értékelés
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 04. 16. -
Hajvégápolóként, szem alatti bőr táplálására használom. Isteni illata van.:)
2024. 04. 15. -
Igazolt vásárlás
Mindenre használom és nagyon finom az illata.
2024. 04. 04. -
Igazolt vásárlás
Nagyon finom, szeretem a bőrömön!
2024. 02. 29. -
Igazolt vásárlás
Isteni bounty-illat, kellemes az állaga, jól felhasználható, de akár közvetlenül is bárhová kenhető.
-
Beleharapnál. :) (nyugodtan)
-
A legfantasztikusabb illat, amit valaha éreztem!! Csodálatos!!!
-
Egyetértek! Egyszerűen imádom. Hihetetlen, milyen jó hatással van a psoris bőrre, többet ér, mint bármelyik patikai kenőcs. S az illatával nem tudok betelni.

A kókuszolaj bemutatása

kokuszA kókuszolaj a kókuszpálma (Cocos nucifera) termésének, a kókuszdiónak szárított, fehér maghúsából kinyert növényi olaj. A hidegen sajtolt kókuszolaj színe fehér, íze és illata kellemes. Szobahőmérsékleten, 24°C alatt megdermedt, szilárd formában fordul elő, ezért sokan kókuszvajnak vagy kókuszzsírnak is nevezik.

Összetételét a rövid szénláncú (C8-12) telített zsírsavak különlegesen magas aránya (92%) jellemzi, amely fizikai tulajdonságait és kozmetikai felhasználását egyaránt meghatározza. A tápláló hatású zsírsavak mellett jelentős a fitoszteroltartalma is, melyek együttesen a bőr védő barrierrétegének erősítésében, regenerálásában játszanak szerepet. A jól felépített, ép barrier működésének köszönhetően csökken a párolgás általi vízvesztés, vagyis a bőr hidratáltabbá, puhábbá, rugalmasabbá válik. Ugyanakkor a sértetlen barrier nagyobb védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben, csökken az irritációk, gyulladások kialakulásának valószínűsége. Ugyanakkor a kókuszvaj jellegzetessége, hogy a bőrfelületen megolvadva, mivel a folyamat hőelvonással jár, kellemesen hűsítő, bőrnyugtató hatású. Ezen tulajdonságaiból elsősorban a száraz, vízhiányos és irritált, viszkető bőr profitál.

Különleges összetételének köszönhetően a kókuszolaj a bőrfelszínen jól oszlatható el, masszázsolajként is alkalmazható, könnyen és gyorsan, bár nem túl mélyen, szívódik fel, ugyanakkor zsíros csillogás nélküli telt és puha, bársonyos bőrérzetet eredményez. A telített zsírsavak nagyarányú jelenléte, és a felületesebb felszívódás miatt a pórusokat eltömítheti, enyhén komedogén hatású lehet. Ugyanakkor a kókuszolaj javítja a vele készült kozmetikumok terülését és felszívódását. Ajakápolók, masszázstömbök, testvajak, dezodorstiftek alkotóelemeként a bőrrel érintkezve optimális, selymes olvadást biztosít.

Laurinsav, kaprinsav és kaprilsav komponensei pH=8 alatt gátolják az izzadság lebontásáért, és ezáltal a kellemetlen szagok kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását. A kókuszolaj a dezodorok természetes és jól tolerálható, nem irritatív antibakteriális hatóanyaga.

Hajápoló készítményekben alkalmazva táplálja a hajszálakat, fényt és csillogást biztosít a hajnak, ugyanakkor táplálja és nyugtatja a száraz, irritált, viszkető fejbőrt.

A telítetlen zsírsavak hiánya a kókuszolajnak jelentős oxidációs stabilitást kölcsönöz, nehezen avasodik, jól eltartható, nem fényérzékenyítő, így napvédő készítményekben is bátran alkalmazható.

A szappankészítők is előszeretettel terveznek kókuszolajat receptjeikbe, mert tartást és keménységet ad a szappanoknak, ugyanakkor erőteljes buborékos habzást biztosít. Elszappanosítva kifejezett tisztító hatással bír, ezért a nagyobb arányú kókuszolajjal készült szappanok jelentősen száríthatják a bőrt.