Mennyiség: 100 g
Zsírfázis: 15 %
Emulgeátor: Olivem
Könnyű napvédő krém kókuszolajjal. A hozzáadott antioxidáns hatású anyagok a számított 25-ös SPF-értéket – nem számszerűsíthető módon – tovább növelik.
Hozzávalók:
I. fázis:
5 g Olivem emulgeátor
10 g kókuszolaj
II. fázis:
4 g glicerin
5 g zöldteakivonat
3 g vadgesztenyekivonat
5 g aloe vera koncentrátum 1:10
42 g desztillált víz
20 g Parasol napvédő adalék
III. fázis:
0,5 g E-vitamin
5 g Panthenol
20 csepp Rokonsal BSB-n
6-8 csepp illóolaj (levendula, menta, geránium)
Elkészítés:
- A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
- Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
- A II. fázis alapanyagait mérjük egy másik főzőpohárba, alaposan keverjük össze.
- A két hőálló főzőpoharat lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz elolvad az emulgeátor.
- Vegyük ki a vízfürdőből a poharakat. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén krémet nem kapunk. Ha már elült minden hab és sűrűsödik a krém, akkor alacsonyabb fordulatszámon keverjük tovább.
- Ha kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a III. fázis alapanyagait.
- Az elkészült krémet flakonba töltjük és feliratozzuk.
TIPP:
A menta illóolaj üdítő a nyári melegben, de ha a naptejet kisgyermekek számára készítjük, akkor ne használjuk a menta illót. A termék illóolaj nélkül is kellemes illatú.