Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kókuszos napvédőkrém SPF 25+

Mennyiség: 100 g
Zsírfázis: 15 %
Emulgeátor: Olivem

Könnyű napvédő krém kókuszolajjal. A hozzáadott antioxidáns hatású anyagok a számított 25-ös SPF-értéket – nem számszerűsíthető módon – tovább növelik.


Kókuszos napvédőkrém SPF 25+

Hozzávalók:

I. fázis:

5 g Olivem emulgeátor
10 g kókuszolaj

II. fázis:

4 g glicerin
5 g zöldteakivonat
3 g vadgesztenyekivonat
5 g aloe vera koncentrátum 1:10
42 g desztillált víz
20 g Parasol napvédő adalék

III. fázis:

0,5 g E-vitamin
5 g Panthenol
20 csepp Rokonsal BSB-n
6-8 csepp illóolaj (levendula, menta, geránium)


Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
  3. A II. fázis alapanyagait mérjük egy másik főzőpohárba, alaposan keverjük össze.
  4. A két hőálló főzőpoharat lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz elolvad az emulgeátor.
  5. Vegyük ki a vízfürdőből a poharakat. A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén krémet nem kapunk. Ha már elült minden hab és sűrűsödik a krém, akkor alacsonyabb fordulatszámon keverjük tovább.
  6. Ha kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a III. fázis alapanyagait.
  7. Az elkészült krémet flakonba töltjük és feliratozzuk.

TIPP:

A menta illóolaj üdítő a nyári melegben, de ha a naptejet kisgyermekek számára készítjük, akkor ne használjuk a menta illót. A termék illóolaj nélkül is kellemes illatú.


Tartalomhoz tartozó címkék: Speciális készítmények