Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Körömvirág-kamilla bőrnyugtató krém

Mennyiség: 50 g
Zsírfázis: 32 %
Emulgeátor: Pluromatte

Ebben a jól felszívódó, közepes konzisztenciájú krémben az évszázadok óta bizonyító körömvirág és kamilla kivonatait további irritációt gátló és gyulladáscsökkentő összetevőkkel egészítettük ki, hogy nyugtassa és ápolja a szárazabb, irritált, viszkető, esetleg hámló vagy a gyulladt, ekcémás bőrt. Az ismertebb sheavaj, ligetszépeolaj és panthenol mellett a fitoszterolokban gazdag, barriererősítő Avocadin és a hámosító allantoin gazdagítja a receptúrát. Különleges komponense a bőrnyugtató zabkivonat, amely hisztamin-antagonista hatása révén mérsékelni képes a bőr túlzott immunválaszát és az allergiás reakciók, bőrgyulladások tüneteit. Sokoldalú hatóanyagainak köszönhetően ezt a tartalmas krémet akár csípések, kiütések enyhítésére is használhatjuk.


Körömvirág-kamilla bőrnyugtató krém

Hozzávalók:

I.fázis
1,7 g szkvalán
0,5 g Avocadin (jó késhegynyi)
4,5 g körömvirágolaj
1,7 g cetilalkohol
2,5 g Pluromatte

II.fázis
2,9 g sheavaj
2,2 g ligetszépeolaj

III.fázis
2,5 g zabkivonat
17 g kamillavíz
10 g víz
3,3 g glicerin
0,25 g allantoin

IV.fázis
0,25 g bizabolol
1,5 g pantenol
10 cs. Rokonsal

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Melegítsük elő a vízfürdőt. Közben az I. fázis alapanyagai közül a szkvalánt és az Avocadint mérjük egy főzőpohárba, a szilárd összetevőket pedig egy kis tálkába. A II. fázis anyagai közül a sheavajat mérjük ki egy másik tálkába.
  3. A III. fázis folyékony alapanyagait mérjük össze egy másik főzőpohárba. Az allantoint mérjük egy külön tálkába.
  4. Az Avocadint az elektromos főzőlap platniján vagy a gáztűzhelyen lángelosztót használva, vízfürdő nélkül olvasszuk fel a szkvalánban. Ügyeljünk, hogy ne melegedjen túl.
  5. A cetilalkoholt és Pluromatt-et tegyük a zsírfázishoz, mérjük hozzá a körömvirágolajat. A főzőpoharat tegyük át a forró vízfürdőbe, tegyük mellé a másik főzőpohárban előkészített vizes fázist. Olvasszuk össze a zsírfázist a vízfürdőben, ezután még a vízfürdőben adjuk a zsírfázishoz a sheavajat és kevergetve olvasszuk fel.
  6. A főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből. A vízfázisban oldjuk fel az allantoint, a zsírfázishoz pedig mérjük hozzá a ligetszépeolajat. Ügyeljünk, hogy a fázisaink ne hűljenek le túlzottan. Ha ez megtörténne, tegyük őket vissza a vízfürdőbe, míg a zsírfázis ismét teljesen átlátszó lesz.
  7. Ezután a két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba, és kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig intenzíven keverjük az emulziót, amíg homogén és hab nélküli nem lesz, utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
  8. Amikor az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként belekeverjük a IV. fázis alapanyagait.
  9. Az elkészült krémet tégelybe töltjük és feliratozzuk.

Javaslat: Különösen érzékeny bőr esetén Leucidallal tartósítsuk. Ebben az esetben a Leucidal mennyiségét a kamillavíz tömegéből mérjük le. Fontos, hogy a Leucidallal tartósított krémünket airless adagolóban tároljuk.


Tartalomhoz tartozó címkék: Speciális készítmények