Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kovasav gélképző

Kiszerelés
380 Ft (299 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Kovasav természtes gélképző, tapadásgátló, nedvességmegkötő.
INCI: SILICA

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 4

Leírás

Kovasav gélképző, tapadásgátló, nedvességmegkötő segédanyag.
(Nem helyettesíti a Solagumot vagy a Xantánt, nem azonos a felhasználási területe.)

Felhasználási javaslat:
• fogkrémekbe
• fürdősókba, fogporokba, hintőporokba
• zsíros, pattanásos bőr ápolására szánt készítményekbe
• dezodorokba
• szuszpenziós napvédő készítményekbe stabilizálására
• oleogélek előállításához

Hatásai:
• gélképző, viszkozitást növelő
• konzisztencia javító
• nedvességmegkötő, szárító hatású
• csomósodásgátló
• segíti az illó komponensek készítményben tartását
 
Feldolgozása: Zsírokban, vízben oldhatatlan. Vizes, alkoholos és olajos közegben nagy viszkozitású kolloid oldatot, gélt képez. A feldolgozás során belélegzését kerülni kell, a tüdőben lerakódva nyálkahártyairritáló hatású.

Adagolása:
fogkrémekbe, dezodorokba 4-6 %;
• csomósodásgátlóként 0,1-0,5 %;
• szuszpenziók stabilizálására 1-3 %

INCI: Silica
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
Belélegezni szigorúan tilos!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A kovasav bemutatása

A szilícium-dioxid, köznapi nevén kova vagy kovasav, a természetben kvarc és egyéb ásványok formájában előforduló szervetlen vegyület. A kereskedelmi forgalomban nagy finomságú, könnyű, fehér por formájában kapható. Kozmetikai készítményekben gyakran alkalmazzák gélképző, valamint nedvességmegkötő tulajdonságának köszönhetően.

A kovasav a fogkrémeknek jól kezelhető konzisztenciát biztosít, a krém nem tapad a tubus falához, könnyen kinyomható, mégis alaktartó marad, nem folyik le a fogkeféről, ezenkívül a fogakra lerakódott plakkok eltávolításában is szerepe van.

A nedvességet, olajokat, illó komponenseket megkötő és csomósodásgátló hatását használhatjuk ki például fogporokban, illatosított fürdősókban, hintőporokban.

Csökkenti a dezodor stiftek olvadékonyságát, segíti az illóolajok készítményben tartását, felszívja az izzadtságot, a por hatóanyagoknak egyenletes eloszlást biztosít.

Zsíros, pattanásos bőr kezelésére és könnyen zsírosodó haj ápolására szánt készítményekben jótékonyan szárító hatású gélképzőként használható.

Mivel a kovasav az olajokat is gélesíti, segítségével átlátszó, hőstabil, jó konzisztenciájú vízmentes kenőcsalapanyagokat, úgynevezett oleogéleket hozhatunk létre.

Viszközitásnövelő tulajdonsága révén az emulziókat és szuszpenziókat stabilizálja, szétválásukat, szétülepedésüket lassítja. Naptejekben ennek megfelelően a fényvédő komponenseknek (cink-oxid és titán-dioxid) egyenletesebb eloszlását eredményezi, ezáltal növeli a hatékonyságot és a stabilitást.