Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kozmetikai pigment - Fekete

Kiszerelés
950 Ft (748 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Kozmetikai pigment - Fekete.
INCI: CI77499

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

Kozmetikai pigment - Fekete. Bármely kozmetikumban korlátozás nélkül használható ásványi, matt pigment, vas-oxid.
INCI: CI77499

Prémium minőségű, európai gyártású, bevizsgált, károsanyag-mentes kozmetikai pigment, mely megfelel a kozmetikumokra vonatkozó 1223/2009/EK rendeletnek. Elsősorban dekorkozmetikai készítményekbe (szemhéjfestékek, szempillafestékek, ajakfények, rúzsok, pirosítók, alapozók) és szappanok színezésére ajánljuk. Szappanokban nem fakul, nem ereszti a színét. A különböző színű pigmentjeink egymással keverhetők. Óvatosan adagoljuk őket, kiadósak!

Szappan színezése: a pigmenteket csomómentesre keverjük el egy kis olajban, majd adjuk a szappanmasszához. A csillámpigmentekkel ellentétben a mattpigmenteket nagyon alaposan kell elkeverni-dörzsölni az olajban, hogy ne maradjanak bennük összetapadt szemcsék.

Csomagolás: Praktikus, tégelyes csomagolás a könnyű kezelhetőség érdekében. A műanyag zacskók falára a zacskóban lévő pigment jó része feltapad, nehezen kiszedhető, ezért kis kiszerelésű pigmentjeinket SAN tégelyben szállítjuk, melyet kiürülés után közvetlenül újra lehet hasznosítani. A 100 g-os termék vastag, simítózáras tasakba van csomagolva.

Figyelem! A termék képen látható színe a monitor beállításától függően eltérhet a valóságostól.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A kozmetikai pigment bemutatása

Kozmetikai pigmentjeinket vegyi úton állítják elő ásványi alapanyagokból, a gyártási folyamat során semmilyen vegyszert nem használnak.

Miért nem használunk természetes pigmenteket? Gondoljunk csak a drágakövek, féldrágakövek varázslatos színeire, amelyekből régen fáradságos és hosszadalmas munkával hasonló pigmenteket állítottak elő. A lehetőség ma is fennállna, de egyrészt senki nem fizetné meg ezeknek a pigmenteknek az előállítását a mai tömeges felhasználás világában, másrészt a természetes ásványok olyan mennyiségű szennyezőanyagot és nehézfémet tartalmaznak, melyek jelenléte a kozmetikai termékekben nem kívánatos és a jelenlegi szigorú szabályozás mellett nem is engedélyezett.

Mindezek ellenére a vegyi úton előállított oxidokat és utramarinokat természetazonosnak tekinthetjük, mivel természetüknél fogva kémiailag azonos molekulaszerkezettel rendelkeznek. Az ásványi színezékek a természetben egyébként is kémiai reakciók eredményeként keletkeznek, és ugyanazokat a kiinduló ásványi anyagokat használják kozmetikai minőségű pigmentek előállítására is.