Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Leucidal tartósítószer

Kupak
Kiöntőbetétes kupak
8.500 Ft
7.225 Ft (5.689 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Az akció időtartama: - 2024. 09. 14.
Menny.:db

Leucidal természetes tartósítószer. Tejsavbaktériumok által erjesztett, antimikrobiális hatású kerti retekkivonat.
INCI: LEUCONOSTROC / RADISH ROOT FERMENT FILTRATE

Az akciós termék hivatalos lejárata: 2024.09.14.

Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 0

Leírás

Leucidal, természetes tartósítószer. Tejsavbaktériumok által erjesztett, antimikrobiális hatású kerti retekkivonat. Jól tolerálja a bőr, használata az érzékeny bőrfelületeken (szemkörnyék, bababőr, intim zóna) kifejezetten ajánlott.
 
Fizikai jellemzői: Semleges illatú vizes oldat, pH = 4-6.
 
Felhasználási javaslat: Emulziós készítmények (pl. krémek, tejek), vizes oldatok (pl. arcvizek, saját készítésű kivonatok), tusfürdők, hajápolási készítmények, dekorkozmetikumok, babaápolási kozmetikumok tartósítására. Használható egyedüli tartósítószerként vagy más tartósítószerekkel kombinációban. Vizes oldatokat Rokonsal BSB-N tartósítószerrel nem tudunk konzerválni, erre egyedüli lehetőség kínálatunkban a Leucidal.
 
Hatásai: Széles spektrumú baktérium- és gombaellenes tartósítószer, amely zárt rendszerű csomagolásban (pl. pumpás és airless adagoló, flakon, tubustégely) min. 3 hónap eltarthatóságot biztosít. Tenzidtartalmú készítményekben (pl. tusfürdők, samponok) hosszabb eltarthatósággal számolhatunk. Fő hatóanyaga hidratáló hatású.
 
Feldolgozása: Vízben és glicerinben oldódik. Hőérzékeny, maximum 60 °C-ig melegíthető. Lehetőség szerint a már szobahőmérsékletű kozmetikumba keverjük. Mennyiségét célszerű a vizes fáziséból leszámítani. A Leucidallal tartósított kozmetikumok készítésekor és felhasználásakor elengedhetetlenül fontos, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat és a terméket olyan csomagolásban tároljuk, amelybe nem viszünk be kívülről mikroorganizmusokat.
 
Adagolása: Egyedüli tartósítóként 3 %. Kombinációban 1-2 %. (1 g készítmény kb. 33 csepp.)
 
Kompatibilitás: Együtt használható a legtöbb emulgenssel, nemionos tenziddel és gélképzővel. Nem pH-érzékeny. A szárított növényi részeket kerüljük a Leucidallal tartósított készítmények összetevőinek kiválasztásánál (pl. eperpor).
Cseppentővel szerelt üvegcsében szállítjuk. 1 g készítmény kb. 33 csepp.
 
Fontos tudnivalók: A Leucidal tartósítószer nagyon jó lehetőség arra, hogy a készítményeket teljesen természetes módon védjük meg a romlástól. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy a tartósító hatás csak a következő feltételek együttes megléte esetén garantálható:
  1. A terméket az előírt koncentrációban, azaz 3%-ban kell alkalmazni (sokan a Rokonsal adagolását veszik figyelembe).
  2. Csak megbízható, szennyeződésmentes alapanyaggal szabad dolgozni.
  3. A munka során fokozottan kell figyelni a higiéniai szabályokra.
  4. A receptúra nem tartalmazhat növényi részeket (pl. sima tea vagy pl. gyümölcsporok, gyógynövényporok)
  5. Az elkészült terméket zárt tárolóba (airless adagoló vagy flakon) kell tölteni, nem nyitott tégelybe.
Csomagolás: borostyánszínű gyógyszerészeti üvegpalack kiöntőbetétes kupakkal. Az adagoláskor óvatosan öntsük!
INCI: Leuconostroc / Radish root ferment filtrate
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A Leucidal bemutatása

A Leucidal természetes tartósítószer egy tejsav baktériumok által erjesztett, antimikrobiális hatású kerti retekkivonat. A tejsavbaktériumok közé tartozó Leuconostroc kimchii a távolkeleti konyhában évszázadok óta használatos erjesztve savanyított zöldségételek (káposzta, retek, uborka) előállítására.

A Leucidal előállításakor a hagyományos erjesztési folyamatokkal analóg módon, a retekgyökérre oltott tejsav baktériumok a saját életkörülményeik megóvása érdekében, az egyéb mikroorganizmusok szaporodásának megakadályozására tejsavat és antimikrobiális (baktérium- és gombaellenes) peptideket termelnek. A gyártás során az erjesztés (fermentálás) folyamatait génmanipuláció-mentes (GMO-mentes) biotechnológiai módszerekkel támogatják és ellenőrzik. Megfelelő idő elteltével a tartósító hatású peptideket fűzfakéreg kivonat hozzáadásával nyerik ki a tejsavbaktériumokból, így a Leucidal szalicilsavval és egyéb, hasonló szerkezetű, gombaellenes hatású fenoloiddal gazdagodik*.

A Leucidal tartósító tulajdonságát a gyártók egy, a gyógyszerkönyvekben is hivatalos és több ellenőrző hatóság által is elfogadott módszer, az ún. challenge test segítségével vizsgálták. Az eljárás során a kozmetikai készítmények készítési, tárolási és felhasználási körülményeit utánzó módon az o/v emulziós (vagyis a mikrobiológiai stabilitás szempontjából legérzékenyebb, magas víztartalmú) mintakrémet a vizsgálat kezdetén és egy hónap elteltével különböző baktériumok, élesztő- és penészgombák elegyével mesterségesen megfertőzték, majd ellenőrizték, a kozmetikum hogyan tud ezeknek a fertőzéseknek ellenállni. Ezen vizsgálatokban a Leucidallal tartósított mintakrém két hónap elteltével sem tartalmazott kimutatható mennyiségű kórokozót.

A Leucidal hatásosságát mindezeken kívül saját mintakrémek készítésével és mikrobiológiai vizsgálatával ellenőriztük. A hagyományos módon - ugyanakkor a házi kozmetikumkészítés higiéniai szabályait szigorúan betartva - készített és felhasznált minták három hónap elteltével is fertőzésmentesnek bizonyultak.

A Leucidal további előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy jól tolerálható, nem irritatív hatóanyag, illetve kompatibilis a kozmetikai alapanyagok széles skálájával. Fő hatóanyaga, a tejsavbaktériumok által termelt peptid ráadásul hidratáló hatású.

*A Leucidal szalicilsav tartalma az ajánlott adagolás betartása mellett (szalicilsav tart. max. 0,7 % a végtermékben) nem, vagy csak igen enyhe mértékben hámlasztó, keratolitikus hatású.