Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Litsea cubeba illóolaj, bio, 100 %‑os tisztaságú

Kiszerelés
10 ml
1.350 Ft (1.063 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Litsea cubeba (May Chang) illóolaj, 100 %-os tisztaságú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 10 ml-es kiszerelésben kapható.
INCI: LITSEA CUBEBA FRUIT OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 14

Leírás

Litsea cubeba illóolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, 100 %-os tisztaságú. 10 ml-es kiszerelésben.

A Cosmio 100 %-os tisztaságú, kizárólag a növényből kinyert, hígítatlan, módosítás nélküli illóolajai magas minőségű, bevizsgált kozmetikai alapanyagok. Kérjük, hogy alkalmazás előtt figyelmesen olvassa el az adott olaj leírását, illetve az általános tudnivalókat.

Botanikai név: Litsea cubeba Pers.
Illatjegy: friss, intenzív, citrusos szívillat gyümölcsös jegyekkel
Kinyerési eljárás: friss termések vízgőzdesztillációja
Származás: Kína
Csomagolás: gyermekbiztos kupakkal ellátott fényvédős üveg, kartondoboz
 
Hatásai:
Belélegezve
● feszültségoldó, kiegyensúlyozó, relaxáló,
● illatkompozíciókban tartósabb citrus jegyet biztosít.
Külsőleg hígítva
● fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, enyhe érzéstelenítő,
● kiváló fertőtlenítő (antibakteriális, gombaellenes, antivirális),
● antioxidáns.
 
Felhasználási terület:
● feszült, ideges, stresszes állapotok,
● ízületi és izomfájdalmak,
● illatkeverékek (tartósabb citrusjegy),
● fertőtlenítő dezodorokba, lábápolókba,
● masszázsolajokba, masszázskrémekbe, bedörzsölőkbe,
● zsíros, pattanásos bőr ápolására szánt kozmetikumokba,
● idősödő vagy érett bőr ápolására szánt kozmetikumokba.
 
Ellenjavallat: Egyéni érzékenység esetén bőrirritációt vagy allergiás reakciókat okozhat.
 
Főbb alkotóelemek: citrál (70-80 %), limonén (15-25 %).
 
Lehetséges allergén alkotóelemek: citrál, limonén, linalool, citronellol, geraniol.
 
Adagolás, alkalmazás: Érzékeny bőrön, sérült bőrfelületen és két év alatti gyermekeknél a használata fokozott körültekintést igényel. Magas citráltartalma miatt, figyelembe véve az IFRA (International Fragrance Association) ajánlásait, külsőleg javasolt maximális koncentrációja 0,2 %.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK AZ ILLÓOLAJOKKAL KAPCSOLATBAN:
A fenti felhasználási lehetőségek bemutatása nem helyettesíti képzett aromaterapeuta útmutatását. Várandósság, szoptatás, kisgyermekeknél történő alkalmazás, illetve bármilyen egészségügyi probléma fennállása esetén történő alkalmazás előtt mindig kérje ki képzett aromaterapeuta tanácsát.
Allergiateszt: Az illóolajok olyan alkotóelemeket tartalmaznak, amelyek egyes személyeknél érzékenységet válthatnak ki. Ha már bebizonyosodott, hogy Ön az illóolaj valamely alkotóelemére allergiás, akkor ne használja azt az illóolajat (lásd az egyes olajok alkotóelemeit, potenciális allergénjeit). Az illóolajok alkalmazása előtt végezzen allergiatesztet. Ehhez egy mokkáskanál (2,5 ml) semleges növényi olajban (pl. jojoba vagy mandula) keverjen el egy csepp illóolajat és ebből a keverékből kenjen a könyökhajlat belső felére, és fedje le egy sebtapasszal 24 órára. Az adott illóolajat csak akkor alkalmazza, ha a teszt során nem tapasztalt érzékenységet (pl.kipirosodás, égő érzés, viszketés).
Az illóolajok vízben nem, csak olajokban, zsírokban vagy alkoholban oldódnak. Kozmetikum készítésekor az illóolajat a kész, lehűlt készítménybe keverjük üveg vagy porcelán eszközzel. Fürdővízhez csak tejben oldva adjuk!
Tárolás: Az üvegcséket használat után szorosan zárjuk le és tároljuk hűvös, fénytől védett helyen. Gyermekek elől gondosan zárjuk el!
 
FIGYELMEZTETÉS:
Az illóolajok rendkívül koncentrált, töményen általában irritatív anyagok, melyek használata nagy körültekintést igényel. Hígítatlanul ne használjuk őket, csak ha a tájékoztató ezt kifejezetten megengedi, akkor is csak pontszerű felületen (pl. csípésekre, pattanásokra). Az illóolajoknak kizárólag külsőleges felhasználása ajánlott. Az illóolajok gyúlékony anyagok. Az aromalámpát, párologtatót soha ne hagyjuk felügyelet nélkül! A hígítatlan anyag intenzív belélegzése esetén menjünk szabad levegőre, illetve panasz esetén keressük fel az orvost. Ha a hígítatlan anyag a bőrre kerül, bő vízzel és szappannal azonnal mossuk le. Szembe kerülés esetén a nyitott szemet több percig öblítsük bő vízzel (ha van kontaktlencse, távolítsuk el), majd keressük fel az orvost. Lenyelés esetén, vagy ha az anyag a légutakba került, azonnal hívjunk orvost, vagy hívjuk a Toxikológiai Szolgálatot (0680-201199).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A litsea cubeba illóolaj bemutatása

A Litsea cubeba Kelet-Ázsiában, különösen Kínában őshonos kistermetű trópusi fa, hazájában may chang néven ismerik, de világszerte gyakran hivatkoznak rá trópusi verbéna néven is. Borshoz hasonlító friss  terméseiből vízgőzdesztillációval nyerik a kubebaolajat vagy litseaolajat, amely nem keverendő össze a borsfélékhez tartozó Piper cubeba (kubebabors, más néven jávabors) illóolajával.

A litseaolaj friss, intenzív, ugyanakkor édeskés citromos illatú, gyümölcsös jegyekkel. A citrusféléktől eltérően illata a kompozíciók szívillatához járul hozzá, így tartósabb, maradandóbb. Vezető komponensei a citrál (kb. 70-80 %) és a limonén (kb. 15-25 %), szemben a valódi citrusfélékkel, ahol a limonén dominál (kb. 50-95 %). A citrál valójában két nagyon hasonló szerkezetű illóolajkomponens (nérál és geraniál izomerek) természetes keveréke, amelyet kevés illóolaj tartalmaz ilyen jelentős arányban. A litseaolajhoz hasonló összetételű és illatú az indiai citromfű, a citrommirtusz, a citromillatú teafa és a valódi citromfű illóolaja.

Összetételének köszönhetően a litseaolaj fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antioxidáns illetve enyhe érzéstelenítő hatású. Fő komponense, a citrál kiváló fertőtlenítő, széles spektrumú antibakteriális, gombaellenes és antivirális tulajdonságú, ráadásul egyes kutatási eredmények szerint jelentősége lehet a rendellenesen működő idegérzékelés okozta viszketés vagy fájdalom (allodynia) terápiájában. Limonéntartalmának köszönhetően a litseaolaj belélegezve feszültségoldó, kiegyensúlyozó, relaxáló tulajdonságú. Ezen hatásainak köszönhetően értékes alkotója lehet illatkeverékeknek, masszázsolajoknak, masszázskrémeknek, bedörzsölőknek, fertőtlenítő kozmetikumoknak (pl. dezodorok, lábápolók), a zsíros vagy pattanásra hajlamos illetve az idősödő vagy érett bőr ápolására szánt kozmetikumoknak.

Ugyanakkor a litseaolaj érzékeny egyéneknél bőrirritációt és allergiás reakciókat válthat ki, ezért érzékeny bőrön, sérült bőrfelületen és két év alatti gyermekeknél a használata fokozott körültekintést igényel. Figyelembe véve az IFRA (International Fragrance Association) ajánlásait* külsőleg javasolt maximális koncentrációja 0,2 %.

*IFRA 49th Amendment (2020): max. citrál-tartalom testkrémekben, testolajokban 0,15 %.