Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Lysolecitin

Kiszerelés
780 Ft (614 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Lysolecitin GMO-mentes növényi emulgeátor.
INCI: LECITHIN

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 8

Leírás

A Lysolecitin GMO-mentes növényi emulgátor, mely a szójaolaj gyártása során elkülönített lecitin módosításával jön létre.
 
Természetes származása mellett bőrápoló tulajdonságai is értékessé teszik. A vele készült krémek máshoz nem hasonlítható, bársonyos bőrfelszínt biztosítanak. Felhasználási területe sokoldalú: a krémek, testápolók mellett alkalmas fürdőolajok, -golyók, -pralinék készítéséhez is.
 
Adagolása: Krémek kb. 5 %, fürdőolajok, -golyók, -pralinék kb. 10 %
 
INCI: Lecithin
GMO-mentes.
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 29. -
Igazolt vásárlás
Testápolókhoz ideális, nagyon jó a csomagolása, könnyen adagolható.
2024. 02. 23. -
Igazolt vásárlás
Egyszerűen zseniális a csomagolása! Tűpontosan adagolható, ami egy ilyen sűrű cuccnál egyébként nem lenne egyszerű.

A Lysolecitin bemutatása

A Lysolecitin szójaolaj gyártása során elkülönített lecitin módosításával jön létre. Azért, hogy a lecitin emulgeáló tulajdonságát kedvezőbbé tegyék, egy enzim segítségével növelik az anyag hidrofil (vízoldható) részét.

A Lysolecitin egy sűrűn folyó, ragacsos, mézszerű, barnássárga színű anyag. Utóbbi tulajdonsága azt eredményezi, hogy a kész krémek vanília árnyalatúak lesznek, sohasem fehérek. A Lysolecitin illata karakteres, de a késztermékben már nem nagyon érezhető.

Ez az anyag a többi emulgeátorral ellentétben nem ad semmilyen konzisztenciát az emulziónak. Még konzisztencianövelők (pl. cetilalkohol, sheavaj) és sürítőanyag (xantan) hozzáadása után is csak viszonylag lágy konzisztenciájú krémeket kapunk. A végleges állag azonban csak egy nap elteltével alakul ki, minek során általában még testesebb lesz a krémünk.

Ha a fenti két kompromisszummal együtt tudunk élni, akkor cserébe élvezhetjük a többi előnyös tulajdonságot, amely a Lysolecitint sok neves biokozmetikumgyártó cég kedvelt emulgeátorává tette. Természetes származása mellett bőrápoló tulajdonságai is értékessé teszik. A vele készült krémek máshoz nem hasonlítható, bársonyos bőrfelszínt biztosítanak.

Ezt az emulgeátort emellett nagyon egyszerű kezelni. Együtt melegíthetjük a zsírfázissal, vagy a felmelegített vízfázisba keverhetjük, emellett hidegen is feldolgozható, aminek több előnye is van. Hőérzékeny olajokat hideg eljárással emulgeálhatunk, illetve megmenthetünk olyan krémeket, amelyek valamilyen oknál fogva „izzadnak”, azaz víz válik ki belőlük. Ha pontosan követjük a receptek utasításait, akkor ez elvileg nem fordulhat elő, balesetek azonban történhetnek (pl. elmérünk egy összetevőt), illetve az ún. hűtőkenőcs (cold cream) természeténél fogva jobban hajlamos az izzadásra.

A Lysolecitin nem pH-érzékeny, és a víz/zsírfázis arányának széles skáláját képes emulgeálni. Felhasználási területe igen sokoldalú: a krémek, testápolók mellett alkalmas fürdőolajok, golyók, pralinék készítéséhez is. Száraz haj esetén kiváló adaléka a samponoknak is. Az emulgeátort a receptúrától függően kb. 5 %-ban alkalmazzuk a krémekben, fürdőgolyók, pralinék esetében az arány kb. 10 %.