Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Makadámiadió-olaj, bio

Kiszerelés
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt makadámiadió-olaj.
INCI: MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

Kiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt növényi olaj.
 
Fizikai jellemzői: Világossárga, könnyen folyó, dióra emlékeztető illatú olaj.
 
Főbb összetevői: 55-60 % olajsav, 20 % palmitoleinsav, 5-10 % palmitinsav, közelítőleg 20 mg/100 g E-vitamin, szkvalén, fitoszterolok
 
Hatásai, tulajdonságai:
• jól tolerálható
• regenerálja és erősíti a bőr védő barrierrétegét
• hidratáló, növeli a felületi és a mélyebb rétegek víztartalmát
• bőrpuhító, emolliens
• jól eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása közepesen hosszan tartó
• nem komedogén

Ajánlott felhasználás, készítmények:
• érzékeny, sérült bőr ápolására
• száraz, repedezett, illetve ekcémára hajlamos bőr ápolására
• idősödő és érett bőr ápolására
• érzékeny bababőr ápolására
• száraz, sérült, igénybevett haj táplálására, regenerálására, hidratálására

• alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, kenőcsök, balzsamok, fluidok, arctisztítók, sminklemosók)
• zsíroldékony hatóanyagok vivőolajának (pl. krémekbe, masszázs-keverékekbe, szérumokba)
• olajkeverékekbe (pl. masszázsolajok, fürdőolajok, hajolajok)
• tusfürdők visszazsírozó komponensének
• hajápolási készítményekbe (pl. samponok, hajbalzsamok, hajolajok, hajvégápolók)
• fürdővajakba, testvajakba
• anti-aging kozmetikumokba (pl. szérumok, szemkörnyékápolók, arcolajok, oleogélek, pakolások, arcmaszkok)
• babaápolási készítményekbe (pl. popsikrémek, testápolók)
• szappankészítéshez

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető.

Helyettesíthetősége: Hasonló zsírsavösszetétele miatt helyettesíthetjük avokádóolajjal.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A bőr teljes zsírsavszükségletének kielégítésére kombináljuk linolsavtartalmú olajokkal, úgymint szőlőmagolaj, ligetszépeolaj, körömvirágolaj, kamillaolaj, szezámolaj. Anti-aging kozmetikumokban kis koncentrációban, hatóanyagolajként ideális kiegészítője a vadrózsa-, az inkamogyoró vagy a gránátalmamag-olaj, alapolajként keverjük szőlőmagolajjal, körömvirágolajjal, szezámolajjal. Az érzékeny bababőr ápolására kombinálhatjuk jól tolerálható és hidratáló jojobaolajjal, mandula- vagy sárgabarackmag-olajjal. Sérült, igénybevett haj ápolására szánt kozmetikumokban tápláló és hidratáló hatását kiegészíthetjük ricinusolajjal, erukasavtartalmú brokkolimag- vagy jojobaolajjal, illetve magas olajsavtartalmú, de könnyedebb mandulaolajjal, valamint erőteljesen visszazsírozó hatású kókuszolajjal. A száraz, viszkető, hámló fejbőr regenerálására keverhetjük körömvirág-, kamilla-, vagy szezámolajjal.

INCI: Macadamia ternifolia seed oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 19. -
Igazolt vásárlás
Arcszérumban használom inkamogyoró olajjal, nagyon jók együtt. Kiváló minőségű olaj.
2024. 02. 06. -
Igazolt vásárlás
40 felett kötelező, szuperül karbantartja a bőrömet.

A makadámiadió-olaj bemutatása

Az Ausztráliából származó örökzöld makadámiadió-fa (Macadamia ternifolia) csonthéjas terméseinek magjából hidegen préseléssel nyerhető a dióra emlékeztető illatú, halványsárga olaj, amely a kozmetikai olajok közül magas palmitoleinsavtartalmával emelkedik ki.

A makadámiadió-olaj jól tolerálható, az érzékeny bőr vagy a finom bababőr ápolására szánt készítményekben is egyaránt használható alapolaj. Könnyen és mélyen szívódik fel, de nem túlzottan gyorsan, ezért a bőrfelületen jól eloszlatható, kiváló masszázsolaj lehet. Ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, mivel magas olajsav- és palmitoleinsav-tartalmának köszönhetően fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. Masszázsolajként használhatjuk önmagában vagy más olajsavban gazdag olajjal (mandulaolaj, olivaolaj, sárgabarckmagolaj, szilvamagolaj, napraforgóolaj) kombinálva.

A kor előrehaladtával a bőr palmitoleinsav tartalma jelentősen lecsökken, ami egyértelműen összefüggésbe hozható a fokozódó bőrszárazsággal és a vízhiánnyal. A makadámiadió-olaj egyike azon kevés növényi forrásnak, amely lehetőséget ad ennek a szervezet számára fontos zsírsavnak a pótlására, éppen ezért az érett és idősödő bőr ápolására szánt kozmetikumok értékes alkotója.

Magas olajsavtartalmának köszönhetően a víztartalmú kozmetikumokban tartósan kellemesen hidratált bőrérzetet biztosít, ugyanakkor tápláló, bőrpuhító tulajdonságú. Kiválóan ápolja a száraz, hámló, gyulladásra hajlamos bőrt, valamint a száraz, töredezett, igénybevett hajszálakat.

A makadámiadió-olaj ugyanakkor a szappankészítők különlegesebb alapanyagai közé tartozik, a receptekben elsősorban túlzsírozó olajként használják. Alapolajként szokásos adagolása max. 20 %.

Az oxidációval szemben relatíve ellenálló, magas olajsav- és palmitoleinsav-tartalma miatt mégis enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Stabil olajokkal (jojobaolaj, szkvalén, kozmetikai olaj) és vajakkal (kakóvaj, sheavaj, kókuszvaj) kombinálva bátran használhatjuk mindennapi kozmetikumokban, de alkalmazása napvédő készítményekben nem ajánlott.