Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Mandulaolaj, bio

Kiszerelés
1.000 Ft (787 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt mandulaolaj (édesmandula-olaj) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 11

Leírás

Kiváló minőségű, hidegen sajtolt mandulaolaj (édesmandula-olaj) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
A mandulaolaj nagyon sokoldalúan alkalmazható, jól tolerálható alapolaj. Minden bőrtípusra alkalmazható, de elsősorban a száraz és az érzékeny bőr kedveli, babakozmetikumokban is biztonsággal használható. Kedvelt masszázsolaj, decens illata miatt jó hordozója illóolajaknak is.
 
Fizikai jellemzői: Enyhe, semleges illatú, halványsárga olaj.
 
Főbb összetevői: 70 % olajsav, 20 % linolsav, 5-10 % palmitinsav, 2 % sztearinsav, közelítőleg 45 mg / 100 g E-vitamin (ά- és γ-tocopherol), fitoszterolok
Hatásai, tulajdonságai:
• nagyon jól tolerálható
• regenerálja és erősíti a bőr védő barrierrétegét
• növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, hidratáló hatású
• bőrpuhító, emolliens
• fokozza a zsíroldékony hatóanyagok penetrációját
• jól eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása közepesen hosszan tartó
• nem komedogén
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• alapolajnak minden bőrtípus ápolására
• kiemelten a száraz, vízhiányos, érzékeny bőr ápolására
• a finom bababőr ápolására

• alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, kenőcsök, balzsamok, fluidok, arctisztítók, sminklemosók)
• zsíroldékony hatóanyagok vivőolajának (pl. krémekbe, masszázskeverékekbe, szérumokba)
• olajkeverékekbe (pl. masszázsolajok, fürdőolajok, hajolajok, aromaterápiás keverékek)
• tusfürdők visszazsírozó komponensének
• hajápolási készítményekbe (pl. samponok, hajbalzsamok, hajolajok, hajvégápolók)
• fürdővajakba, testvajakba
• babaápolási készítményekbe (pl. popsibalzsamok, popsikrémek, testápolók)
• anti-aging kozmetikumokba
• szappankészítéshez
 
Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető.
 
Helyettesíthetősége: Hasonló zsírsavösszetétele miatt helyettesíthetjük sárgabarackmag- vagy szilvamagolajjal.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A bőr teljes zsírsavszükségletének kielégítésére, a száraz, vízhiányos, illetve sérült bőr ápolására szánt kozmetikumokban kombinálhatjuk linolsavban gazdagabb olajokkal, úgymint szőlőmagolajjal, kevés ligetszépeolajjal, argánolajjal, körömvirág- vagy kamillaolajjal, valamint keverhetjük palmitoleinsav-tartalmú avokádó- vagy makadámiadió-olajjal. Anti-aging kozmetikumokban kis koncentrációban, hatóanyagolajként ideális kiegészítője a vadrózsa-, az inkamogyoró- vagy a gránátalmamag-olaj. A sérült, igénybevett haj ápolására szánt kozmetikumokban tápláló és hidratáló hatását kiegészíthetjük ricinusolajjal, erukasavtartalmú brokkolimag- vagy jojobaolajjal, valamint kifejezettebb visszazsírozó hatású kókuszolajjal. A száraz, viszkető, hámló fejbőr regenerálására keverhetjük körömvirág- vagy kamillaolajjal, kevés ligetszépeolajjal. Az érzékeny bababőr ápolására kombinálhatjuk jól tolerálható és hidratáló jojobaolajjal, avokádó- vagy makadámiadió-olajjal.
 
INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 21. -
Igazolt vásárlás
Nagyon fincsi, kiváló minőség, és tök jó, hogy van belőle fél literes. A többi alapolajból nem tervezik árulni? Egyébként nagyon szép, ízléses lett az új webáruház, gratulálok! :-)
2024. 02. 08. -
Igazolt vásárlás
Mindig van otthon egy kis üveggel, sok mindenre használjuk, szuper minőség.

A mandulaolaj bemutatása

A mandulafa édes változatának (Prunus amygdalus dulcis) terméseiből préselt halványsárga mandulaolaj egyike a legkedveltebb, leggyakoribb kozmetikai olajoknak. Meghatározó komponensei a telítetlen zsírsavak közé tartozó ω-9 olajsav és az esszenciális ω-9,6 linolsav. E-vitamintartalma közepesnek mondható, ellenben túlnyomórészt a bőraktív ά-tocopherol forma alkotja, mely kiváló antioxidáns, bőrvédő tulajdonságú. Palmitinsav- és sztearinsav-tartalma csonthéjas rokonainak olajaival (sárgabarackmag-olaj, szilvamagolaj) összehasonlítva jelentősebb, a mandulaolaj ezért kifejezettebb zsírozó hatással bír.

Nagyon jól tolerálható, minden bőrtípus számára kedvező tulajdonságú, az érzékeny bőr vagy a finom bababőr ápolására szánt készítményekben egyaránt bátran alkalmazható alapolaj. Könnyen és mélyen szívódik fel, de nem túlzottan gyorsan, ezért a bőrfelületen jól oszlatható el, kiváló masszázsolaj lehet. Emulziós krémekben tartósan kellemesen táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, mivel magas olajsavtartalma fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. Enyhe, semleges illatának köszönhetően kiváló aromaterápiás hordozóolaj.

A linolsav az ún. esszenciális zsírsavak csoportjába tartozik. Szintézisére a szervezet önállóan nem képes, viszont jelenléte elengedhetetlen a bőr egészséges működéséhez. A linolsav a ceramidmolekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrierrétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. A mandulaolaj ily módon megerősíti és regenerálja a védő barrierréteget, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, hidratáló hatású. Bátran javasolható minden bőrtípus ápolására, de használatából elsősorban a száraz, érzékeny, vízhiányos bőr profitál.

A szappankészítésben alapolajként használható, szokásos adagolása max. 30 %.

A mandulaolaj az oxidációval szemben relatíve ellenálló, magas olajsav- és linolsavtartalma miatt mégis enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Stabil olajokkal (jojobaolaj, szkvalán, kozmetikai olaj) és vajakkal (kakóvaj, sheavaj, kókuszvaj) kombinálva bátran használhatjuk mindennapi kozmetikumokban, de alkalmazása napvédő készítményekben nem ajánlott.