Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Marokkói mosóföld – ghassoul

Kiszerelés
1.250 Ft (984 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Marokkói mosóföld - ghassoul. Természetes, adalékmentes, finomra őrölt por.
INCI: MAROCCAN LAVA CLAY
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

Marokkói mosóföld - ghassoul. Természetes, adalékmentes, nagyon finomra őrölt. 100 %-ban természetes, adalékmentes tisztítószerként használható.

A marokkói ghassoul (ásványföld) nagyon finom, parányi szemcsékből álló barnás színű természetes agyagföld, amelynek intenzív tisztító hatása van. Tenzidmentes, a szennyeződéseket részecske formájában köti magához. Kiváló tisztítószer, lavaföld néven is ismert, ez az elnevezése a latin „lava” ‑ mosás, fürdés szóból ered. Vízzel vagy gyógynövényfőzettel elkeverve gélt képez, amely kíméletesen tisztít.

Hajmosásnál anélkül távolítja el a korpát és a felesleges zsírt, hogy a fejbőrt irritálná vagy kiszárítaná. A ghassoul-gélt a hajra finoman kell felvinni, nem szabad masszírozni, mert a szemcsék a haj sérülését, töredezését okozhatják. Alaposan, bő vízzel kell leöblíteni.

Zsíros bőrre készült krémekben és bőrradírokban is felhasználható. Ezeknek a bőröknek a napi tisztítására is kiválóan alkalmas. Kis mennyiségű mosóföldet tegyünk a kezünkbe (praktikus pl. szóródoboz segítségével szórni), vízzel keverjük lágy krémmé, majd ezzel körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg az arcbőrt, utána alaposan öblítsük le.

Összetétel:
SiO2 ≈ 50,8 %
MgO ≈ 21,8 %
CaO ≈ 3,86 %
Al2O3 ≈ 2,83 %
Na2O ≈ 2,19 %
FeO3 ≈ 2,00 %
K2O ≈ 0,431 %
SO3 ≈ 0,422 %
TiO2 ≈ 0,263 %
Cl ≈ 0,224 %
P2O5 ≈ 0,0517 %
SrO ≈ 0,0329 %
 
As < 10 mg/kg
Pb < 9 mg/kg
Cd < 1 mg/kg
Hg < 1 mg/kg

Az EK-szabályozás nem tiltja a nehézfémek határérték alatti jelenlétét a természetes agyagokban, mivel természetes velejárójuk, jelenlétük elkerülhetetlen.

Nem ionizált, nem kezelt, nem fertőtlenített termék. Mikrobiológiailag és nehézfémekre bevizsgált.

INCI: Maroccan Lava Clay
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.