Aloe verával
Mennyiség: 50 g
Emulgátor: emulgeátormentes
Hozzávalók:
• 40 g aloe vera gél
• 0,4 g Solagum gélképző (kb. két késhegynyi)
• 4 g körömvirágolaj
• 4 g panthenol
• 1 g E-vitamin
• 3 csepp levendula illóolaj
Elkészítés:
- Egy tiszta pohárba mérjük ki az aloe gélt.
- Adjuk hozzá a gélképzőt, és erőteljesen keverjük el (pl. kézi mixer habverőjével a legmagasabb fokozaton).
- Adjuk hozzá egyenként a többi hozzávalót és mindet keverjük jól el.
- Tároljuk hűtőben és mielőbb használjuk fel, mert nincs benne tartósítószer.
- Használat előtt rázzuk fel!
TIPP:
Ezt a gélt mindenképp érdemes hűtőben tárolni, hogy még inkább érvényesüljön a hűsítő hatás, ezért nem került bele tartósító. A kis mennyiség hamar elfogy a nyári napokon, és újat keverni sem tart tovább, mint öt perc. Ha valaki mégis inkább tartósítaná, mert pl. el szeretné vinni magával a nyaralásra, akkor 9 csepp Rokonsal hozzáadásával megteheti.
A pH-érték beállítására tejsavval nincs szükség ebben az esetben sem, hiszen az aloe vera gél eleve savas kémhatású.