Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Niacinamid

Kiszerelés
320 Ft (252 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Niacinamid. Kozmetikai hatóanyag pattanásos, zsíros, gyulladt bőrre szánt készítményekbe, valamint anti-aging kozmetikumokba.
INCI: NIACINAMIDE

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 4

Leírás

Niacinamid, kozmetikai hatóanyag pattanásos, zsíros, gyulladt bőrre szánt készítményekbe, valamint anti-aging kozmetikumokba.

Felhasználási javaslatok:
• pattanásos bőrre
• zsíros bőrre
• gyulladt bőrállapotokra
• idősödő bőrre
• pigment és májfoltok ellen

Hatásai:
• csökkenti a faggyútermelődést
• gátolja az acne kialakulásában legfontosabb szerepet játszó Propionibecterium acne szaporodását
• gyulladáscsökkentő hatású
• ránckisimító
• fokozza a keratin-, ceramid-, és kollagénszintézist
• segíti a bőr védelmi funkciójának és rugalmasságának helyreállítását és növelését
• segíti a felsőbb rétegek víztartalmának megőrzését, hidratáló hatású
• bőrfehérítő hatású
• csökkenti az idősödő bőrre jellemző elszíneződéseket
• halványítja a már kialakult pigmentfoltokat, májfoltokat

Feldolgozása: A felmelegített, vízfürdőből kivett vízfázisban oldjuk fel, ügyeljünk az 5-7 közötti pH-értékre.

Adagolása: 1-4 %, acneterápiában és érett bőr ápolására 4 %

INCI: Niacinamide
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 19. -
Igazolt vásárlás
Kiskamaszom bőrére kevert tonikban és krémben is használom, szuperül működik. Hihetetlen, hogy miket tud egy ilyen kedvező árú anyag.

A niacinamid bemutatása

A nikotinamid, másnéven niacinamid az emberi szervezetben természetes módon keletkező, vízoldékony B3-vitamin-származék. A kereskedelemben szagtalan, fehér kristályos por formájában kapható. Többek között az energiatermelő folyamatok működéséhez létfontosságú, a sejtanyagcsere kulcsenzimjeinek alkotója. Belsőleg elsősorban vitaminhiányos állapotok megelőzésére használják. Bőrgyógyászati és kozmetológiai szempontból hatásai több területen is kiemelkedőek.

Klinikailag elismerten alkalmazzák a serdülőkori és felnőttkori pattanásos bőr (acne vulgaris) kezelésére. Csökkenti a faggyútermelődést, gátolja az acne kialakulásában legfontosabb szerepet játszó Propionibecterium acne szaporodását, illetve gyulladáscsökkentő hatású.

Érettebb bőr esetén igazoltan ránckisimító. Fokozza a keratin-, ceramid-, és kollagénszintézist, ezáltal segíti a bőr védelmi funkciójának és rugalmasságának helyreállítását és növelését, a felsőbb rétegek víztartalmának megőrzését. Bőrfehérítő hatású, csökkenti az idősödő bőrre jellemző elszineződéseket, halványítja a már kialakult pigmentfoltokat, májfoltokat.

A kereskedelemben szagtalan, fehér kristályos por formájában kapható. Vízben és alkoholban korlátlanul oldódik. Erősen savas és lúgos oldatokban nikotinsavvá hidrolizálhat, ami helyi értágító hatása révén bőrpirosságot, irritációt okozhat. A niacintartalmú készítmények pH értékét ezért 5-7 között kívánatos tartani. A többi vitaminnál kevésbé hőérzékeny, de a hidrolízis veszélye miatt 85 °C hőmérséklet fölé ne melegítsük.