Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Növényi glicerin 99,5 %

500 Ft (394 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Növényi glicerin 99,5 %.
INCI: GLYCERIN

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 6

Leírás

Növényi glicerin, 99,5 %-os. Az emberi szervezet által is termelt glicerin színtelen, szagtalan, szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú anyag, mely már régóta ismert nedvességmegkötő hatásáról. Az emulziókhoz ésszerű mennyiségben (5-8 %-ban) adagolt glicerin hidratálja a bőrt, segít a felhám nedvességének megőrzésében.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a fentiekből adódóan a glicerint önmagában tilos használni, kizárólag vizet is tartalmazó emulziók részeként előnyös a bőr számára. Ha önmagában használjuk, vízelvonó hatású.
 
Adagolása: 5-8 %
INCI: Glycerin
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A glicerin bemutatása

Az emberi szervezet által termelt glicerin kinyerhető állati ill. növényi zsiradékokból is. A glicerin manapság elsősorban a szappangyártás ill. a biodízelgyártás során keletkezik mintegy melléktermékként. A natúrkozmetikumok kizárólag növényi glicerinnel készülhetnek. A színtelen, szagtalan, szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú anyag kémiailag egy cukoralkohol.

A glicerin már régóta ismert nedvességmegkötő hatásáról, a „glicerines kézkrémet” már nagyanyáink is használták. Fontos azonban tudni, hogy egy emulzióban 10 %-nál több glicerin ellenkező hatást érhet el: a túlzott mennyiségben bevitt glicerin a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja magához a nedvességet a felhám felé. Így a bőr belülről szárad ki. Ezért kerülni kell azokat a készítményeket, amelyekben az INCI felsorolásban a glicerin a víz után rögtön a második, harmadik helyen áll. Az emulziókhoz ésszerű mennyiségben (5-8 %-ban) adagolt glicerin hidratálja a bőrt, segít a felhám nedvességének megőrzésében.

A glicerint nagyon könnyű feldolgozni, egyszerűen együtt melegíthető a vízfázissal, hőre nem érzékeny.