Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Növényi szkvalán

Kiszerelés
830 Ft (654 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Olívaolajból nyert növényi szkvalán (fitoszkvalán). A növényi olajok elszappanosíthatatlan összetevői közé tartozó, olívabogyóból kinyert lipid.
INCI: SQUALANE
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás

Olívaolajból nyert növényi szkvalán (fitoszkvalán).

Fizikai jellemzői: Tiszta, színtelen, illatmentes, olajszerű folyadék.

Hatásai, tulajdonságai:
• bőrpuhító, emolliens
• hidratáló, növeli a felületi és a mélyebb bőrrétegek nedvességtartalmát
• kiemelkedő fény- és oxidációs stabilitással bír
• javítja a vele készült kozmetikumok terülési, felszívódási tulajdonságát
• könnyen eloszlatható
• gyorsan, de felületesen felszívódó, kevésbbé tápláló
• nem komedogén

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• minden bőrtípus ápolására

• stabil alapolajnak arc- és testápoló emulziókba (pl. krémek, tejek, balzsamok, fluidok, arctisztítók)
• oleogélekbe
•olajkeverékekbe (pl. arcolajok, szérumok)
• dekorkozmetikumokba (pl. alapozók, fedőkrémek)
• hajápolási készítményekbe (pl. samponok, hajbalzsamok, hajolajok, hajvégápolók)
• napvédő készítményekbe

Adagolása: krémekben maximum 20%

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Nagyobb koncentrációban alkalmazva a krémeknek folyékonyabb konzisztenciát ad.

INCI: Squalane
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A növényi szkvalán bemutatása

A szkvalén a növényi olajok (jellemzően az amarant-, olíva-, pálma- és búzacsíraolaj) el nem szappanosítható lipid komponense. Előállítására a koleszterinszintézis során az állati szervezet is képes, gyakran cápamájból kerül kinyerésre. Az emberi szervezetben a faggyúmirigyek váladékának jelentős (20 %) összetevője, a bőr felületi hidrolipid védőemulziójának természetes alkotója. Mivel sokszorosan telítetlen szerkezetéből adódóan oxidációs szempontból rendkívül instabil, a kozmetikában telített változata, a gyógyszerkönyvekben is hivatalos szkvalán használatos, amely a különösen bőrbarát alapanyagok közé tartozik.

A szkvalán a bőrbe gyorsan és könnyen szívódik fel, puha és bársonyos bőrérzetet biztosít. A bőrfelszíni természetes hidrolipid-emulzió regenerálása, valamint a védő-, barrierréteg erősítése, a párolgás általi vízvesztés csökkentése révén mind a felületi, mind a mélyebb rétegek víztartalmát növeli, hidratáló hatású. Olajkeverékekben (pl. szérumok, masszázsolajok), krémekben kedvezően befolyásolja a készítmény terülését, felszívódását, csökkenti a zsíros utóérzetet. Ezen tulajdonságainak köszönhetően a különböző hajápolási készítmények (samponok, balzsamok, hajolajok, leave-in hajápolók) kedvelt alkotója, amely hidratáló, puhító hatása mellett a hajnak egészséges, fényes csillogást kölcsönöz.

A kozmetikai szkvalán a bőr szkvalénjával ellentétben, szerkezetéből adódóan nem rendelkezik antioxidáns tulajdonsággal, viszont kiemelkedő oxidációs stabilitással bír. Nem fényérzékenyítő hatású, bátran alkalmazható nyári, nappali készítményekben is. Napvédő- és sminkszerekben ráadásul segíti a szilárd szemcsék (pl. cink-oxid, pigmentanyagok) egyenletesebb eloszlását, ezáltal javítja pl. a naptejek hatékonyságát, az alapozók bevonó tulajdonságát.