Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Panthenol 100 %

Kiszerelés
4.000 Ft (3.150 Ft + ÁFA)
Menny.:db

D-Panthenol 100 % (B5-provitamin). A bőr nedvességtartalmát növelő, bőrnyugtató, sebgyógyító tulajdonságú hatóanyag.
INCI: PANTHENOL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 41

Leírás

D-Panthenol 100 %. A bőr nedvességtartalmát növelő, bőrnyugtató, sebgyógyító tulajdonságú hatóanyag. A 75%-os panthenolnál gazdaságosabb adagolást biztosít, ugyanakkor sokkal sűrűbb, nem önthető, ezért elsősorban nagyobb mennyiségű kozmetikum egyidejű előállításához lehet jobb választás, így főként kozmetikumgyártóknak ajánljuk.

Felhasználási javaslatok:
• hidratáló krémekbe, testápolókba, arclemosókba, tusfürdőkbe
• hajápoló készítményekbe, samponokba, kifésülő balzsamokba
• gyulladt, irritált, érzékeny bőr nyugtatására szánt készítményekbe,
• popsikenőcsökbe, napozás utáni krémekbe
• hámosító, sebgyógyító kenőcsökbe, krémekbe, balzsamokba

Hatásai:
• hidratáló, nedvességmegkötő, bőrfeszesítő
• gyulladáscsökkentő
• sebgyógyító
• bőrnyugtató
 
Feldolgozása: Vízoldékony hatóanyag, amely alkoholban is jól oldódik, glicerinben enyhén oldható. Olajokkal mérsékelten elegyíthető. Hőérzékeny, lehetőség szerint a már langyos készítménybe keverjük. 
 
Adagolása: hidratáló hatásért 0,75-2,25 %, bőrnyugtató hatásért 1,50-3,75 %, hajápoló készítményekbe 0,40-0,75 %

INCI: PANTHENOL
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait másokkal. Bejelentkezés szükséges.

A panthenol bemutatása

A panthenol, másnéven dexpanthenol vagy pantothenol a sejtanyagcsere és a lipidszintézis folyamataiban kiemelkedő fontosságú B5-vitamin (pantoténsav) elővitaminja. Élettani hatásait a bőrben pantoténsavvá alakulva fejti ki.

A megfelelő lipidszintézis elengedhetetlen a bőr egészséges védőrétegének folytonos megújulásához. Ha ez a lipid-barrierréteg fellazul, a fokozódó párolgás és vízvesztés miatt a bőr kiszárad, gyulladásra, fertőzésre hajlamossá válik. A panthenols a lipidtermelés támogatása és nedvességmegkötő tulajdonsága révén hidratáló hatású, alkalmazásával a bőr teltebbé, feszesebbé, puhábbá válik. Glicerinnel kombinálva hatásuk összeadódik.

A védő lipidréteg erősítéséhez köthető a panthenol bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is. Igazoltan csökkenti az UV-sugárzás és a különböző kemikáliák (pl. SLS) okozta irritációt. Gyakorta alkalmazzák napvédő készítményekben, napozási utáni krémekben, popsikenőcsökben. Az irritációt, gyulladást kivédő, megelőző hatása is jelentős. Nagyon jól tolerálható, bőrrokon hatóanyag. Az érzékeny bőr és a finom bababőr ápolására egyaránt alkalmas.

Hajápoló készítményekben (samponokban, balzsamokban) bevonja és hidratálja a száraz, sérült hajszálakat, növeli a rugalmasságot és a kifésülhetőséget, javítja a vékonyszálú haj tartását. Hidratáló hatását a fejbőrbe felszívódva is kifejti.

A panthenol segíti a hámosodást, csökkenti a hegképződést, gyulladáscsökkentő hatású. Értékes hatóanyaga lehet enyhe égések, sérülések kezelésére szánt sebgyógyító, hámosító kenőcsöknek, balzsamoknak.

A kereskedelemben sűrűn folyó, színtelen, kissé ragadós folyadék formájában kapható. Vízoldékony, de olajokkal is elegyíthető, így vízmentes balzsamokban is alkalmazható. Hőérzékeny, ezért lehetőség szerint a kézmelegre hűlt készítményekbe keverjük. A 100%-os forma sűrű méz állagú, nem önthető.