Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Ricinusolaj, bio

850 Ft (669 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Hidegen sajtolt ricinusolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9

Leírás

Hidegen sajtolt ricinusolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
Fizikai jellemzői: Színtelen vagy halványsárga, jellegzetes illatú, viszkózus, sűrűn folyó folyadék.
 
Főbb összetevői: 85% ricinoleinsav, 6% linolsav, 4% olajsav, 1% sztearinsav, 1% palmitinsav, közelítőleg 70mg/100g E-vitamin (γ- és δ-tocopherol), fitoszterolok
 
Hatásai, tulajdonságai:
• bevonó, puhító, hidratáló
• védi a hajszálakat és a hajas fejbőrt a káros külső behatásoktól
• támogatja a sebgyógyulást
• segíti a pigmentek egyenletesebb eloszlását, a színanyagoknak hatékonyabb tapadást, erőteljesebb és tartósabb hatást biztosít
• szappankészítésnél stabil, buborékos és egyben krémes habképző, ugyanakkor lágyító hatású
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• hajápolószerekbe (pl. samponok, balzsamok, pakolások, hajszeszek, hajvégápolók)
• a szempillák ápolására
• dekorkozmetikumokba (pl. színes ajakápolók, rúzsok, szájfények)
• szappankészítéshez
 
Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Alkoholban könnyen oldódik.
 
Helyettesíthetősége: Egyedülálló zsírsavösszetételéből adódóan nehezen helyettesíthető.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A sérült, igénybevett haj ápolására szánt kozmetikumokban védő hatását kiegészíthetjük erukasavtartalmú brokkolimag- vagy jojobaolajjal, hidratáló és tápláló avokádó-, makadámiadió- vagy mandulaolajjal, valamint kifejezettebben visszazsírozó hatású kókuszolajjal. A száraz, viszkető, hámló fejbőr regenerálására keverhetjük körömvirágolajjal, kamillaolajjal, szezámolajjal, kevés ligetszépeolajjal. A ricinusolajjal készült kozmetikumok terülését és felszívódását javíthatjuk szkvalán hozzáadásával.
 
INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 05. 18. -
Igazolt vásárlás
Imádom ezt a tömény olajat. Testolajamba ezt is rakok.
2024. 02. 17. -
Rozmaring illóval keverve használom fejbőrpakolásra, határozottan nőnek tőle az új hajak, nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Biztosan rendelek máskor is, még tart a múltkor vásárolt üvegcse.

A ricinusolaj bemutatása

A ricinusfa (Ricinus communis) magjaiból préseléssel nyert ricinusolaj jótékony hatásairól évezredek óta vannak írásos emlékeink, egyike azon gyógyhatású anyagoknak, amelyek említésre kerülnek az Egyiptomból származó Ebers-féle papiruszon. Köztudott, hogy a magok lenyelve és elfogyasztva erősen mérgező hatásúak, viszont az előállítás során a mérgező ricinfehérje hatását veszti, a ricinusolaj biztonságosan alkalmazható.

A csaknem színtelen, jellegzetes illatú olajat már az ókori időkben is értékes hajápolószerként tartották számon. Bár hatásosságának tudományos háttere egyelőre feltáratlan, a ricinusolaj kedvelt összetevője hajerősítő és hajnövekedést serkentő hajápolószereknek: samponoknak, hajbalzsamoknak, pakolásoknak, de a szempillák ápolására és dúsítására is gyakorta használják. Meghatározó zsírsavkomponense a hidroxi-zsírsavak közé tartozó ricinoleinsav, amely különleges alkohololdékonyságáért is felelős. Ennek köszönhetően tápláló, visszazsírozó hatású hajszeszekbe, hajtonikokba is egyszerűen belefoglalható.

A ricinusolaj jól tapadó, víztaszító védőolaj, amely mind a bőrt, mind a hajas fejbőrt óvja a káros külső behatásoktól. A hajszálakon finom bevonóréteget képezve akadályozza a kiszáradást, csökkenti az egyszerű fésülködés, a túlzott UV-expozíció és a kemikáliák (pl. hajfestékek) okozta töredezettséget, fényt és egészséges csillogást kölcsönöz a hajnak. Mindezek mellett segíti a száraz, korpás lerakódások fellazulását és lehámlását. Enyhén sebgyógyító hatású, a sebszélek puhaságának, rugalmasságának megőrzése révén elősegítheti a hegmentes sebgyógyulást.

Bár a ricinusolaj a bőr normális működésében fontos szerepet játszó zsírsavak (pl. palmitinsav, sztearinsav, linolsav, olajsav) alacsony aránya miatt a klasszikus, mindennapi bőrápoló kozmetikumokban kevésbé használatos, ugyanakkor a színezett ajakápolók, szájfények és rúzsok elhagyhatatlan összetevője. Már kis mennyiségben is javítja a pigmentek nedvesedését, segítve azok csomómentes, egyenletesebb eloszlását, ezáltal erőteljesebb tapadást biztosít a bőrfelületen. A színanyagok hatékonyságának növelése mellett a dekorkozmetikumoknak szép fényt kölcsönöz.

A szappankészítők is előszeretettel terveznek ricinusolajat receptjeikbe, mert stabil, buborékos, egyben krémes habot produkál. Ugyanakkor tudni kell, hogy jelentősen lágyíthatja a szappanokat, valamint gyorsíthatja a trace-állapot elérését.