Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Rokonsal BSB-N

Kupak
Cseppentőbetétes kupak
455 Ft (358 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Parabenmentes, COSMOS-konform tartósítóanyag.
INCI: BENZYL ALCOHOL, GLYCERIN, BENZOIC ACID, SORBIC ACID

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 5

Leírás

A Rokonsal BSB-N tartósítószer glicerinben oldott természetazonos anyagok: benzoesav, benzilalkohol és szorbinsav keveréke. Parabenmentes, COSMOS-konform, nagyon jó minőségű, megbízható anyag, mely az előírt koncentrációban bőrbarát és hatékonyan őrzi az emulziók mikrobiológiai stabilitását. Megakadályozza a baktériumok, élesztő- és penészgombák szaporodását.

Fontos, hogy ez a konzerválószer csak savas közegben működik, ezért a kozmetikum pH-ját tejsavval korrigálni kell max. pH 5,4-es értékre.

Az előírt koncentrációban a Rokonsallal tartósított emulzió – megfelelően higiénikus körülmények között előállítva és a pH értéket beállítva – 3-6 hónapig tartható el. Az előírt koncentrációt túllépni nem szabad.

A Rokonsal ipari felhasználásra tervezett, megbízható tartósítószer, és ipari körülmények között a fenti eltarthatóság természetesen sokkal hosszabb (akár években mérhető). Felelősen csak a fenti minőségmegőrzési időt tudjuk javasolni, mivel sem a tökéletes higiénia, sem a tökéletes pH érték nem garantálható az otthoni krémkeverésnél.

Figyelem! Vizes oldatok tartósítására, valamint érzékeny bőrállapotok esetén a Leucidal tartósítószerünket ajánljuk.

Csomagolása:
• 10 és 20 ml-es kiszerelés esetén cseppentőbetétes ill. pipettás kupakkal. A pipettás kupak lényegesen meggyorsítja használatát, mivel a folyadék a cseppentőbetéten keresztül lassan folyik át.
• A 100 és 250 ml-es kiszereléseket kiöntőbetétes kupakkal szállítjuk.

Adagolása: 0,2-1 %
Figyelmeztetés: töményen - az illóolajokhoz hasonlóan - irritatív. Az előírt koncentrációt túllépni nem szabad! Használat előtt felrázandó.
 
Tárolása: a terméket szorosan lezárt üvegben 18-25 °C-on kell tárolni. Alacsonyabb hőmérsékleten a termék kikristályosodhat. Ha ilyet észlel, az üvegcsét vízfürdőben melegítse óvatosan 40-45 °C-ra, míg a termék ismét homogén lesz, majd felhasználás előtt alaposan rázza össze.

INCI: Benzyl alcohol, Glycerin, Benzoic acid, Sorbic acid
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 03. 24. -
Tökéletes tartósítószer, hónapokig bírjàk a krémek vele
2024. 02. 29. -
Eleinte féltem a szagától, de abszolút tökéletes, minden emulzióba teszek! Imádom!
2024. 02. 26. -
Évek óta használom és mindig megbízhatóan, akár 6 hónapig is tartósította a krémeimet.

A Rokonsal BSB-N bemutatása

A Rokonsal tartósítószer glicerinben oldott természetazonos anyagok: benzoesav, benzilalkohol és szorbinsav keveréke. COSMOS-konform, nagyon jó minőségű, megbízható anyag, mely az előírt koncentrációban bőrbarát és hatékonyan őrzi a készítmények mikrobiológiai stabilitását. Megakadályozza a baktériumok, élesztő- és penészgombák szaporodását.

Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni, hogy ugyanúgy, ahogy bizonyos illóolajak, töményen ez az anyag is irritációt vált ki, illetve megfelelő koncentrációban alkalmazva is kiválthat egyéni érzékenységet.

A Rokonsalt az emulzió, ill. a tenzidtartalmú termékek elkészítésének utolsó fázisában kell a kozmetikumhoz adni. Emulzióknál 2 cseppet, samponoknál, tusfürdőknél 1 cseppet számítunk 10 g késztermékre. Fontos, hogy ez a konzerválószer csak savas közegben működik, ezért a kozmetikum pH-ját tejsavval korrigálni kell max. pH 5,4-es értékre. Ez a bőrbarát pH-érték amúgy is kívánatos a kozmetikumokban. Az előírt koncentrációban a termék – megfelelően higiénikus körülmények között előállítva – 3-6 hónapig tartható el. Az előírt koncentrációt túllépni nem szabad.

A Rokonsal ipari felhasználásra tervezett, megbízható tartósítószer, és ipari körülmények között a fenti eltarthatóság természetesen sokkal hosszabb (akár években mérhető). Felelősen csak a fenti minőségmegőrzési időt tudjuk javasolni, mivel sem a tökéletes higiénia, sem a tökéletes pH érték nem garantálható az otthoni krémkeverésnél.