Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Rozmaringhidrolátum, bio

Kiszerelés
920 Ft (724 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio rozmaringvíz. A rozmaring (Rosmarinus officinalis) leveles ágainak vízgőzdesztillálásával nyert hidrolátum, virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
INCI: ROSMARINUS OFFICINALIS WATER, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

Bio rozmaringvíz. A rozmaring (Rosmarinus officinalis) leveles ágainak vízgőzdesztillálásával nyert hidrolátum, virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 0,6 % tartósítószerrel (benzil-alkohol, dehidroecetsav) stabilizálva.

Fizikai jellemzői: A növényre jellemzően friss illatú, színtelen folyadék.

Felhasználási javaslat:
• különösen a zsíros, pattanásra hajlamos és a vegyes bőr ápolására szánt kozmetikumokba
• akne kezelésére szánt készíményekbe
• idősödő és érett bőr ápolására, anti-aging kozmetikumokba
• fáradt, igénybe vett bőr revitalizálására
• hajerősítő, hajhullást csökkentő hajápoló kozmetikumokba
• korpásodást gátló készíményekbe

Hatásai:
• frissítő, élénkítő, koncentrációt javító, motivációt fokozó
• fertőtlenítő, antimikrobiális (baktérium-, gomba- és vírusellenes)
• antioxidáns
• gyulladáscsökkentő
• sebgyógyító
• enyhe fájdalomcsillapító
• enyhe adsztringens, összehúzó, tonizáló
• vérkeringést fokozó

Ellenjavallat: Kisgyermekeknek, csecsemőknek és a várandósság ideje alatt, valamint magas vérnyomás és epilepszára való hajlam esetén.

Feldolgozás: Önmagában vagy vízzel higítva, illetve más virágvizekkel kombinálva borogatásként, testpermetként, arcvizek és fürdők komponensként használhatjuk. Krémekben, kenőcsökben, lotionokban, hidrogélekben részben vagy egészében a vizes fázist alkothatja. Vízzel, alkohollal, glicerinnel elegyíthető. A vizes fázissal melegíthető.

INCI: Rosmarinus officinalis water, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
A hidrolátumok, más néven virágvizek, az illóolajtartalmú növényi részek (virágok, leveles hajtások, kérgek) vízgőzdesztillálásakor visszamaradó vizes kivonatok. Előállításuk módjától függően részben vagy egészében tartalmazzák a növény illóolaját, valamint vízoldékony és egyben illékony hatóanyagait. A virágvizekben a gyógynövény tulajdonságai tükröződnek. Aromaterápiás hatásait gazdagítják az értékes vízoldékony komponensek, melyek – szemben a frissen készítendő és gyorsan romló vizes kivonatokkal (teák, főzetek) – a hidrolátumokban hosszabb eltarthatóságot nyernek, illetve (pl. testpermetek, borogatások formájában) azonnal felhasználhatók. Mivel az illóolajtartalom önmagában nem mindig elegendő a vizes oldat tartósítására, a friss desztillátumokat a gyógyszerkönyvek előírásainak megfelelően 15-20 % alkohollal keverik, vagy a natúrkozmetikumok készítéséhez engedélyezett tartósítószerekkel konzerválják.

Vélemények

4.67
3 értékelés
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 04. 04. -
Igazolt vásárlás
Nagyon szeretem az illatát, hajamr fújva hasznáom!
2024. 03. 23. -
Fejbőrre fújva szoktam használni, a kezdeti bizsergető érzés kellemes, de hosszú távon nem vettem észre változást a hajam állapotán.
2024. 02. 24. -
Igazolt vásárlás
Visszafogott illatú, hajbalzsam és sampon vízbázisához adva alap összetevő. :)

A rozmaringhidrolátum bemutatása

RozmaringA rozmaring (Rosmarinus officinalis) évezredek óta ismert és elismert gyógynövény, amely elsősorban a mediterrán területeken honos, de védettebb, melegebb kertekben hazánkban is termeszthető. Leveles hajtásainak vízgőzdesztillálásával nyerjük az illatos rozmaringvizet, amely testre, lélekre egyaránt élénkítő, stimuláló hatású. Friss illata aromalámpában, testpermetként vagy légtérfrissítőként alkalmazva ébresztőleg hat, fokozza a motivációt, javítja a koncentrációs képességet. A rozmaringhidrolátum a kozmetikában elsősorban fertőtlenítő, összehúzó, keringésfokozó hatásai miatt használatos. Antimikrobiális (baktérium-, gomba- és vírusellenes), gyulladáscsökkentő, antioxidáns és sebgyógyító tulajdonságait számos tudományos vizsgálat is igazolja.

A rozmaringvíz különösen a zsíros, pattanásokra hajlamos és a vegyes bőr ápolására alkalmas, de élénkítő és frissítő hatása miatt használatából minden bőrtípus profitál. Fertőtlenítő hatása révén elpusztítja az akne kialakulásáért felelős baktériumokat, mérsékli a gyulladást, sebgyógyító tulajdonságának köszönhetően pedig csökkenti a maradandó hegek kialakulásának valószínűségét. Sokoldalúan használható krémek és hidrogélek vizes fázisaként, de gyakori komponense arcvizeknek, tonikoknak, tisztító lemosóknak is. Hasonlóan ideális alkotója borotválkozás utáni arcszeszeknek és balzsamoknak. Frissítő, unisex illata mellett fertőtleníti és gyógyítja az apróbb sérüléseket.

Kedvelt komponense az idősödő és érett bőr ápolására szánt anti-aging kozmetikumoknak. Antioxidáns, szabadgyökfogó összetevői ellensúlyozni képesek a bőrt ért oxidatív támadásokat, ezáltal lassíthatják a környezet által (UV-fény, kemikáliák, szennyezett levegő) kiváltott öregedési folyamatokat. Mindezek mellett élénkítő, tonizáló tulajdonságainak köszönhetően a rozmaringvíz felfrissíti és élettel telíti a fáradt, igénybevett bőrt. A vérkeringés helyi fokozása révén pedig javítja a szövetek anyagcseréjét és támogatja a regenerációs folyamatokat. Jótékony hatásait különösen intenzíven élvezhetjük egyszerű borogatás, arcvizek, pakolások, maszkok, de akár krémek és gélek formájában is.

A hajápolás területén a rozmaringhidrolátum szintén stimuláló, keringésfokozó, valamint fertőtlenítő tulajdonságai miatt örvend népszerűségnek. Bizonyítottan gátolja számos gombafaj növekedését és szaporodását, melyeknek szerepük lehet a fejbőr gyulladásos problémáinak és korpásodásának kialakulásában, a fejbőr erősítése és anyagcseréjének javítása pedig előnyösen befolyásolja a hajnövekedést. A rozmaringvíz egyszerűen használható hajöblítő víz formájában, hajmosás után a fejbőrbe masszírozva vagy pakolások, samponok, balzsamok vizes fázisaként.