Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Sheavaj, bio, natúr, finomítatlan

Kiszerelés
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Natúr, finomítatlan sheavaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 100 %-os tisztaságú.
A sheavaj átlagos sűrűsége 0,9 g/cm³, ezért 100 g sheavaj térfogata 111 ml.
INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 13

Leírás

bioNatúr, finomítatlan sheavaj (karitévaj, karitéolaj), ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 100 %-os tisztaságú, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

Fizikai jellemzői: Jellegzetes illatú, törtfehér-bézs színű, vajszerű anyag.

Főbb összetevői: 45-60 % olajsav, 30-40 % sztearinsav, 7 % linolsav, 5 % palmitinsav, 2-12 % fitoszterolok, pentaciklusos triterpén alkoholok, fenoloidok, E-vitamin

Hatásai, tulajdonságai:
• regenerálja a bőr védő barrierrétegét
• antioxidáns
• gyulladáscsökkentő
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• hidratáló
• bőrpuhító, emolliens
• tápláló, visszazsírozó
• konzisztencianövelő
• nehezebben oszlatható el, felszívódása nehézkesebb, felületesebb, komedogén lehet
• tápláló hatása hosszan tartó
• oxidáció szempontjából stabil

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• száraz, vízhiányos bőr ápolására
• irritációra hajlamos, viszkető bőr ápolására
• különösen száraz, igénybe vett bőr ápolására
• gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr ápolására
• idősödő és érett bőr ápolására
• csípések, kisebb irritációk, égések enyhítésére

• természetes formában önálló bőrápolóként
• olajokkal lazítva, gazdagítva vízmentes arc- és testápolóként (pl. sheahab, testvajak, balzsamok, masszázstömbök)
• gazdag, tápláló emulziókba (pl. arckrémek, kézkrémek, testápolók)
• anti-aging kozmetikumokba
• bőrnyugtató kozmetikumokba
• napvédőkbe és napozás utáni kozmetikumokba
• fürdőpralinékba
• ajakápolókba
• szappankészítéshez

Ellenjavallat: Egyes tapasztalatok szerint a latexre allergiás egyének érzékenyen reagálhatnak a sheavajra. Ugyanakkor a jelenlegi megfigyelések alapján a más diófélékre allergiás egyének számára használata biztonságosnak tűnik.

Feldolgozása: A nagyobb mennyiségű (min. 2-3 %) olvasztott sheavajjal készült kozmetikumok hűlés közben csomósodásra hajlamosak. Ezért érdemes azokat vagy a kihűlésig türelmesen keverni, vagy ha a receptúra engedi pl. fagyasztóba téve hirtelen megdermeszteni. A lassan hűtött kozmetikumok konzisztenciája lágyabb, könnyebben kenhető lesz, a gyorsan dermesztetté szilárdabb, felszíne simább, egyenletesebb. A csomósodási hajlam csökkentése végett a sheavajat utólag adjuk a már felolvasztott zsírfázishoz.

Helyettesíthetősége: Értékes zsírkísérő komponenseit leginkább az Avocadin fitoszterolkészítménnyel helyettesíthetjük. Hasonló visszazsírozó és konzisztencianövelő tulajdonságokkal rendelkezik a kakaóvaj, amelynek bőrtápláló hatása azonban kevésbé kifejezett.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A száraz, igénybe vett, viszkető bőr ápolásában keverhetjük avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, szőlőmag- vagy sáfrányos szekliceolajjal, kakaóvajjal, esetleg a fertőtlenítő hatású neemolajjal. Gyulladáscsökkentő tulajdonságát erősítheti pl. a ligetszépeolaj, gránátalmamag-olaj, a körömvirágolaj, a kamillaolaj vagy az orbáncfűolaj. Anti-aging kozmetikumokban kombinálhatjuk többek közt argán- vagy szezámolajjal, gránátalmamag-olajjal, vadrózsaolajjal vagy szőlőmagolajjal, ligetszépeolajjal.

Csomagolása:
• 100 g-os: gasztrodoboz
• 150 g-os: gasztrodoboz
• 500 g-os: zacskó
• 1000 g-os: zacskó

INCI: Butyrospermum parkii butter
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Vélemények

5.00
5 értékelés
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2024. 02. 24. -
Igazolt vásárlás
Isteni az illata, szuper hatású, szinte minden kencébe beleteszem. :)
2024. 02. 23. -
Nagyon jó minôségû shea, évekóta használjuk egész családdal
-
Érzékeny bőrűek házipatikájában mindenképpen ott a helye!!Akármilyen kiütés keletkezik a bőrömön,a shea vaj nagyon szépen halványítja-gyógyítja addig is,míg az okára rá nem ébredek.Én nagyon hálás vagyok ennek a krémnek.Ránctalanítóként is használom.
-
Kedvenc shea vaj! Én nagyon megszerettem az illatát, pedig tisztában vagyok vele, hogy nem egy finom, nekem sem volt az elsőre, akkor egy Coastal Scents-es fél kilós tömbbel küzdöttem, aminek kifejezetten disznózsír szaga volt. Azóta használtam akomásat, szintén szalonnás illat, és no name bioboltosat is, tehát nem az első delikvens. De ez a kedvenc! :) Mondhatjátok, hogy elfogult vagyok, de megvettek maguknak a boltjukkal. ( Már megírtam a véleményem a hennánál: http://kremmania.hu/kremek/cosmio-testfesto-henna-por ) Színtiszta, puha, de tömbös, friss shea - csomagolási dátum, lejárati dátum stb. A 100g-osat vettem, hisz az is elég fél éven át, 1200Ft, multifunkcionális csodaszer. Unokatesóm jött át hozzám aludni,széltől kifújt, hámló arccal, cserepes csőrrel, és szépen tűrte, amíg arctisztítás után egy masszív réteg sheával ajándékoztam meg a bőrét, másnapra pihe puha, kipihent - kisimult arccal ébredett. :) Testre próbáltam alkalmazni, vizes bőrre, de sajnos én hámlok tőle. (Nem a shea morzsolódik, mert a bőrömet húzom le másnap, ezt kétszer eljátszottam, mert nem gondoltam, hogy ilyen van, de mégis. Túl unalmas lenne normál bőrűnek lenni.. végülis... Haj- és fejbőrpakolásként isteni. Pihepuha (nem szilikonos, igazi puha!) hajat, mesés hajvégeket eredményez, nem zsírosít egyáltalán, korpás fejbőrre csodaszer. Tappancskrémként hámlás nélkül funkciónál, ami azért jó, mert csodaszer, egy este zokni&shea pácolódás, és mintha manikűr-manók dolgoztak volna a talpamon egész éjszaka. :) Mi ez, ha nem csodaszer?! Újra és újra vevős!
-
Kisfiam ekcémáját egy hét alatt tüntette el. Teljesen. Ha úgy látom, mintha ki akarna jönni megint, akkor kenek rá egy picit, másnapra már semmi. Ennyit a szteroidikról! Manapság krémeket is csinálok belőle, de tisztán is tökéletes, egyszerű használni. Kellemes az illata! (Persze illatosítható igény szerint)

A sheavaj bemutatása

Sheavaj, bio, natúr, finomítatlanA sheafa vagy más néven karitéfa (Vitellaria paradoxa, régebbi nevén Butyrospermum parkii) kizárólag Közép-Afrika ún. „shea-övezetében” fordul elő. Két alfaja létezik, a paradoxa és a nilotica.

Az édes és ehető sheagyümölcs csonthéjas termésének magjából nyert sheavaj (karitévaj, karitéolaj) egyike a legkiválóbb, önállóan is sokrétűen használható, természetes bőrápoló anyagoknak. Ez a finomítatlan formában jellegzetes illatú, törtfehér-bézs színű, vajszerű anyag magas sztearinsav- és olajsavtartalma mellett kiemelkedően gazdag a bőrt intenzíven ápoló zsírkísérő összetevőkben.

Ezen barriererősítő, antioxidáns, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású komponensek (fitoszterolok, egyéb triterpén alkoholok, fenoloidok, E-vitamin) mennyisége – és ezáltal a sheavaj minősége – erősen függ a termőterülettől, a szüret körülményeitől vagy a sheafa fajtájától (alfaj). A feldolgozás módja ugyancsak nagyon meghatározó. A dezodorálás (vízgőzzel történő szagtalanítás) vagy a kémiai finomítás során a sheavaj visszazsírozó, bőrpuhító és konzisztencianövelő hatása ugyan alig csökken, viszont elveszhetnek az értékes bőrtápláló zsírkísérő anyagok. Így bár tisztasága használatát kozmetikumokban is lehetővé teszi, a dezodorált sheavaj elsősorban szappankészítéshez ajánlható.

A natúr, finomítatlan változat ugyanakkor még hatékonyabban regenerálja a bőr védő barrierrétegét. Ebből kifolyólag csökkenti a párolgás általi vízvesztést és növeli a mélyebb rétegek víztartalmát. Az ép barrierréteg a megfelelő hidratáltság biztosítása mellett az irritációt és gyulladást okozó külső tényezők kivédésében is fontos szerepet játszik. A sheavaj bőrnyugtató hatásához az irritációgátlás mellett erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága is hozzájárul. Éppen ezért a sheavaj a száraz, viszkető, irritációra, gyulladásra (pl. ekcéma) hajlamos vagy az erősen igénybe vett bőr ideális ápolószere. Bőrnyugtató és antioxidáns tulajdonságát a napvédő és a napozás utáni, valamint az idősödő és érett bőr ápolására szánt anti-aging kozmetikumokban is kihasználhatjuk. Az afrikai sheafa (vagy más néven karitéfa) gyümölcsének magja

Természetes formájában önállóan is alkalmazható, de lazíthatjuk és gazdagíthatjuk más növényi olajokkal, zsíroldékony hatóanyagokkal (pl. E-vitamin, bizabolol) is. Kiváló bőrtápláló, regeneráló, hidratáló tulajdonságú természetes konzisztencianövelő, amelyet használhatunk vízmentes kozmetikumok (pl. testvajak, balzsamok, ajakápolók, masszázstömbök, fürdőpralinék) készítésekor, de emulziós kozmetikumok (pl. krémek, kenőcsök) zsírfázisába foglalva is.

A sheavaj a nagy oxidációs stabilitással rendelkező alapanyagok közé tartozik. Nem fényérzékenyítő, ezért nappali kozmetikumokban és napvédő készítményekben egyaránt bátran használható. Mivel a fitoszterolok hűlés közben csomósodásra hajlamosak (ez a jelenség a kozmetikum hatékonyságát nem befolyásolja), a sheavajat lehetőség szerint utólag adjuk a már felolvasztott zsírfázishoz, a kozmetikumot pedig a receptúrától függően vagy kihűlésig folyamatosan keverjük vagy pl. fagyasztóba téve hirtelen megdermesztjük.

A sheavaj alkalmazásával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy egyes tapasztalatok szerint a latexre allergiás egyének érzékenyen reagálhatnak a sheavajra. Ugyanakkor a jelenlegi megfigyelések alapján a más diófélékre allergiás egyének számára használata biztonságosnak tűnik.