Leírás
A StoppOx Emulsion egy világszinten újdonságnak számító, természetes antioxidáns-keverék, amely kifejezetten kozmetikai emulziók számára lett kifejlesztve. Az oxidációval szembeni egyedülálló védelmének köszönhetően nagyobb stabilitást kölcsönöz a krémeknek, lotionoknak, ezáltal jelentősen megnöveli azok eltarthatóságát, meghosszabbítja a minőségmegőrzési idejüket. Ezen túlmenően antioxidáns hatása révén hatékonyan védi a sejteket a DNS-károsodástól, az öregedéstől és a kollagén lebomlásától. Antioxidáns hatása mellett hozzájárul az UV-sugárzás elleni védelemhez is.
A termék nem általános tartósítószer, mikrobiológiai védelmet nem ad (nem akadályozza meg a baktériumok, élesztő- és penészgombák szaporodását), erre a célra Rokonsal BSB-N vagy Leucidal termékünket ajánljuk, melyet a teljes védelem érdekében StoppOx Emulsionnal kombinálva is lehet alkalmazni.
Hatásai, tulajdonságai:
• 100 %-ban természetes, növényi eredet (kevert tokoferolok, rozmaring- és komlókivonat napraforgóolajban, etilferulát), összetevőinek 80 %-a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik
• meghosszabbítja a kozmetikai emulziók eltarthatóságát azáltal, hogy lelassítja az oxidációt
• bármely kozmetikai emulzióban alkalmazható
• nagy hatékonyság
• tartós hatás
• egyszerűen használható, folyékony halmazállapotú
• bőrbarát, környezetbarát
• COSMOS minősített
• vegán kozmetikumokban használható
• génmódosított anyagot nem tartalmaz
• teljesen BHT-mentes
• enyhe illatú, a terméken belül már szagsemleges
• in vitro vizsgálatokkal igazolt a biztonságossága és hatékonysága, bőrgyógyászatilag tesztelt
• a StoppOx teljesítményét tekintve felülmúlja szinte az összes piacon elérhető antioxidánst (pl. BHT), emellett fenntartható, természetes termék
Feldolgozása: a felmelegített zsírfázisba keverjük (bedolgozási hőmérséklet max. 78 °C)
Adagolása: az emulzió összetételétől függően 0,5 – 2 %. Minél oxidációra hajlamos anyagot (pl. többszörösen telítetlen zsírsavak) tartalmaz az emulzió, annál magasabb kell legyen a koncentráció.
Miért fontos az olajok és a magas olajtartalmú kozmetikumok oxidatív védelme?
Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az oxigénnek kitett növényi olajok idővel instabillá válnak. Ez egyrészt minőségromláshoz vezet (állagvesztés, színváltozás, kellemetlen szagok megjelenése), másrészt csökkenti a termék biztonságosságát, hiszen a folyamat részeként allergizáló és irritáló anyagok képződhetnek, ami a felhasználás során bőrirritációt, allergiás tüneteket (pl. Mallorca-akne) okozhat. Jól megválasztott antioxidánsok hozzáadásával ez a folyamat pozitívan befolyásolható.
INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, mixed Tocopherol, Ethyl Ferulate, Humulus Lupulus Extract