Barion Pixel

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Szemkörnyékápoló bodzavirággél

Szemkörnyékápoló bodzavirággél Mennyiség: 30 g
Zsírfázis: 0 %
Emulgens: emulgensmentes

A flavonoidokban gazdag bodzavirág jótékony hatásait sokunk eddig csak a téli meghűlések orvoslása kapcsán ismerte, pedig ez az illatos tavaszi virág antioxidáns tulajdonsága révén kondícionáló, bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul ellensúlyozni képes a bőrt öregítő káros külső hatásokat. A receptbe foglalt vadgesztenye-kivonat erősíti a szemkörnyéki hajszálereket és – bár a pihentető életmódot nem pótolhatja – rendszeres használatával segít megelőzni a sötét karikák és táskák kialakulását. A bodzavirággélnek fontos hatóanyaga a kismolekulájú hialuronsav, amely a mélyebb rétegekbe jutva eredményesen hidratál, ugyanakkor szerkezetjavító, feszesítő hatású. Ez a könnyű, frissítő szemkörnyékápoló nem tartalmaz zsíros komponenseket. Bőrünk aktuális igényének megfelelően használhatjuk önmagában, de hatóanyagokban gazdag alapul is szolgálhat kedvenc krémünk felvitele előtt.


Hozzávalók:

I. fázis
• 24 g bodzakivonat
• 3 g hamameliszvíz
• 0,6 g glicerin
• 0,06 g kismolekulájú hialuronsav
• 1,5 g vadgesztenye-kivonat

II. fázis
• 0,45 g xantán transzparens

III. fázis
• 6 csepp Rokonsal
• 1 csepp tejsav

A bodzakivonat elkészítése:

1,25 g szárított bodzavirágot töltsünk teafilter papírba, helyezzük egy hőálló főzőpohárba, majd öntsük le 75 ml forrásban levő vízzel. 15-30 percig hagyjuk lefedve állni, ezután távolítsuk el a filtert.

A bodzavirággél elkészítése:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.
2. Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba. A kismolekulájú hialuronsav kevergetve maradéktalanul feloldódik. Egy külön tálkába mérjük ki a xantán gélképzőt.
3. A xantánt intenzív keverés mellett, kis részletekben hozzáadva gélesítsük az I. fázist.
4. A kapott gélhez adjuk hozzá és alaposan keverjük el a III. fázis anyagait.
5. Az elkészült szemkörnyékápolót tégelybe vagy pumpás airless adagolóba töltjük és feliratozzuk.


Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolás