Mennyiség: 15 g
Zsírfázis: 20 %
Emulgeátor: Olivem
Ez a könnyen felszívódó, kellemes krém különleges szerkezetjavító, antioxidáns és tonizáló hatóanyagoknak a kifejezetten a táskákra, karikákra hajlamos, érzékeny szemkörnyék ápolására szánt kombinációja. Olyan multifunkciós bőrápoló, ami több támadásponton fejti ki hatását. Táplál, hidratál, biztosítja a bőr antioxidáns védelmét (ellensúlyozva ezzel a káros környezeti hatásokat), valamint támogatja a rugalmasságért felelős komponensek megőrzését és újratermelődését. Használatával a bőr puhábbá, teltebbé, feszesebbé válik, az apróbb ráncok, barázdák kisimulnak. Ugyanakkor ödémagátló, érfalvédő és kötőszöveti erősítő anyagainak köszönhetően rendszeres használatával mérsékli a szem alatti duzzanatok, táskák kialakulását, halványítja a karikákat, sötét foltokat.
Hozzávalók:
I.fázis
• 0,6 g Olivem
• 0,9 g körömvirágolaj
• 0,9 g argánolaj
• 0,3 g acmellakivonat
II.fázis
• 0,5 g glicerin
• késhegynyi hialuronsav
• 9,6 g olasz szalmagyopárvíz
• 0,8 g vadgesztenye-kivonat
• 0,4 g zöldteakivonat
• 0,4 g ázsiai gázlókivonat
III.fázis
• 0,3 g gránátalmamag-olaj
IV. fázis
• 0,5 g Leucidal
Elkészítés:
- A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (lásd: Higiénia menüpont). Mivel a krémet Leucidallal tartósítjuk, hogy még a legérzékenyebb szemkörnyéki bőr is jól tolerálja, elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljünk a higiéniára a készítés során. Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
- Az I. fázis alapanyagait mérjük össze egy főzőpohárba.
- A II. fázis alapanyagai közül a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, adjuk hozzá a hialuronsavat, és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a szalmagyopárvizet, és alaposan keverjük el, ezután egyenként mérjük hozzá a II. fázis fennmaradó alapanyagait.
- A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad. A zsírfázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) hőmérővel ellenőrizhetjük.
- A főzőpoharakat vegyük ki a vízfürdőből. Ezután a két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist kis részletekben keverjük bele a zsírfázisba. Az emulziót kb. 1-2 percig folyamatosan, intenzíven keverjük, ezután alacsonyabb fordulatszámon hűlés közben többször át-átkeverjük. Eközben mérjük hozzá és keverjük el a gránátalmamag-olajat is. Az emulzió kb. 40 ºC környékén fog sűrűsödni, ekkor ismét fontos a folyamatos keverés.
- Amikor az emulzió kézmelegre hűlt, keverjük bele a Leucidal tartósítót.
- Az elkészült krémet airless adagolóba töltjük és feliratozzuk. Mivel Leucidalt használtunk a tartósításhoz, fontos, hogy kívülről ne jusson szennyeződés a krémbe a használat során.
TIPP:
Könnyű anti-aging arckrémként is használható.
Mivel ezt a kis mennyiséget elég nehéz pontosan kimérni és elkészíteni, érdemesebb legalább a háromszorosát kikeverni és meglepni vele két barátnőnket.